Svet

Ustanovitelj podjetja McAfee na begu pred karibsko policijo

STA / S.R.
16. 11. 2012, 10.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ustanovitelj podjetja za protivirusni program McAfee John McAfee je na begu pred policijo v karibski državi Belize, kjer ga iščejo v povezavi z umorom soseda Gregoryja Faulla.

McAfee trdi, da je nedolžen, za umor pa naj bi bile krive posebne policijske enote, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

67-letni McAfee je v 90. letih prejšnjega stoletja prodal svoj delež v podjetju McAfee in se z okrog 100 milijoni dolarjev podal živet v tropski raj. Tam pa naj bi posebnež povzročal preglavice predvsem svojim sosedom in drugim, ki so prišli z njim v stik.

Za sosede so bili najbolj moteči McAfeejevi psi, ki so po ulici napadali kolesarje in mimoidoče ter glasno lajali. Sosedje so se pritoževali tako nad psi kot nad McAfeejevimi varnostniki. Med najglasnejšimi sosedi je bil 52-letni Faull, ki so ga konec prejšnjega tedna našli mrtvega v njegovi hiši s prestreljeno glavo.

Policija išče McAfeeja, vendar pa obtožnice proti njemu še ni. Izumitelj je po telefonu govoril z novinarjem AP in zvrnil odgovornost za umor, ki jo je pripisal posebnim enotam policije Belizeja. Policija je aprila izvedla racijo v njegovi hiši, kjer je našla več kosov orožja.

McAfee je povedal, da se skriva, ker se boji, da ga bodo policisti ubili. Zato nenehno menjava lokacije in telefone. Policija na Belizeju trdi, da je McAfee neprišteven.

McAfee je za AP dejal, da je soseda komajda poznal in se nista marala, vendar pa ga zaradi tega ni ubil. Najprej je soseda sicer sumil, da mu je zastrupil nekaj psov, vendar pa sedaj meni, da je to storila policija.