Svet

Šokantne izjave italijanske političarke

K.Š.
3. 11. 2012, 20.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Deželna svetnica severne lige je na družabnem omrežju Facebook sprožila pravi incident, ker je na zelo netakten način komentirala seizmično dogajanje na jugu države.

„Dejmo Vezuv, dejmo Etna, dejmo Marsili!“ To je neverjetno nesramen in lahko bi rekli tudi neumen komentar, ki ga je na svojem Facebook profilu zapisala svetnica stranke Lega Nord (severna liga). S tem komentarjem je želela na hudomušen način komentirati potrese, ki v zadnjih mesecih tresejo jug Italije in na novo narisan zemljevid Italije, ki se v širi po spletu. Svetnica Donatella Galli je s tem komentarjem namigovala na to, da bi lahko do dokončne odcepitve severa od juga Italije prišlo prav s 'pomočjo' naravnih fenomenov. In pri tem bi lahko pripomogli veliki vulkani, potresi, morje ...

Ker ima gospa odklenjen profil, so njeno sramotno objavo videli čisto vsi – cela Italija se zgraža nad neumnostjo ženske, ki je komentirala sliko, ki se v zadnjem mesecu širi po spletu. Res je, da ni ona ustvarila novega italijanskega zemljevida, na katerem južno od Firenc ni več ničesar, vendar je širjenje te fotografije in še nespametno komentiranje le obsodbe vredno.

Gospa Galli pa svoj profil izrablja tudi za rasistične komentarje proti priseljencem. V enem od mnogih je napisala: „Rada bi imela črn pas, da bi jih sama zbrcala in nagnala tja, od koder so prišli!“ Nič drugega, kot obsodbe vredno!