Svet

Število mrtvih zaradi orkana Sandy naraslo na 90

STA / S.R.
2. 11. 2012, 20.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Število smrtnih žrtev v ZDA, povezanih z orkanom Sandy, se je danes povzpelo na 90, potem ko so našli trupli dveh dečkov, ki ju je odneslo neurje v mestni četrti New Yorka Staten Island.

Razmere v največjem ameriškem mestu se danes sicer umirjajo, še vedno pa je brez elektrike skoraj 400.000 ljudi.

Trupli bratov, starih dve in štiri leta, so odkrili v četrtek zvečer v močvirju blizu njunega doma na otoku Staten Island. Dečka je odnesla narasla voda, potem ko je neurje zajelo avtomobil, ki ga je vozila njuna mati, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po navedbah glavnega dobavitelja električne energije v New Yorku Consolidated Edison je na južnem delu otoka Manhattan brez elektrike še vedno 226.000 ljudi, nemotena dobava pa naj bi se pričela konec tedna. V drugih predelih New Yorka pa za pomanjkanjem električne energije trpi še 164.000 prebivalcev, ki bodo brez elektrike ostali še naslednji teden.

V zveznih državah New Jersey in Connecticut je stanje še slabše, saj je brez elektrike več milijonov ljudi. Jug Manhattna se je zavil v temo že 30 minut po začetku pustošenja orkana Sandy, ko so zaradi naraščanja vode eksplodirali transformatorji v glavni elektrarni družbe Consolidated Edison.