Svet

Demonstranti napadli poslopje televizije v Bengaziju

STA / S.R.
22. 10. 2012, 09.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Demonstranti, ki so protestirali proti medijskemu pokrivanju spopadov v eni od zadnjih utrdb privržencev nekdanjega libijskega voditelja Bani Validu, so v nedeljo vdrli v prostore zasebne televizijske postaje v libijskem mestu Bengazi.

Uničevali so opremo in zažgali eno od pisarn. Demonstranti so napadli zaposlene na televizijski postaji, med katerimi jih je sicer večina uspela pobegniti pred razjarjeno množico, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Televizijska postaja je kmalu po vdoru demonstrantov prenehala oddajati. Demonstranti so povedali, da protestirajo, ker je televizija objavila, da so v Bani Validu ujeli enega od Gadafijevih sinov, Hamisa. Kot trdijo, je poročanje služilo kot povod za napad vojske, povečini sestavljene iz nekdanjih upornikov, na mesto.

Libijske oblasti so sporočile, da so aretirali Hamisa ter Gadafijevega zadnjega tiskovnega predstavnika, kasneje pa so to zanikale. V Bani Validu so sicer v soboto divjali spopadi med vladnimi silami in borci nekdanjega režima, v katerih je bilo ubitih najmanj 26 ljudi, prek 200 pa ranjenih. Zaradi nasilja je v nedeljo iz mesta z okoli 100.000 prebivalci, ki leži 180 kilometrov jugovzhodno od Tripolija, zbežalo na stotine ljudi, še poroča AFP.