V avtomobilu nastavljena bomba je eksplodirala v mestu Dara Adam Hel pred uradom tamkajšnjih provladnih starešin, ki si prizadevajo za vzpostavitev miru v regiji in boj proti tamkajšnjim upornikom, so sporočile lokalne oblasti.

Po poročanju ameriške tiskovne agencije AP je napad zahteval 17 življenj. Ranjene so takoj odpeljali v bolnišnico v bližnjem Pešavarju. Zaradi eksplozije je nastala tudi večja gmotna škoda, uničenih je bilo 35 trgovin in osem vozil, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Po navedbah pristojnih lokalnih oblasti je bila tarča napada urad za vzpostavitev miru. Slednji je sestavljen iz nekdanjih talibanov, ki so ustanovili svoje milice za boj proti tamkajšnjim upornikom.

Odgovornosti za napad ni prevzel še nihče. Pakistanski talibani so sicer v regiji že večkrat izvedli podobne napade, s katerimi poskušajo kaznovati in zastraševati lokalne starešine zaradi njihove podpre varnostnim silam v boju zoper upornike.

Dara Adam Hhel je manjše mesto, ki se nahaja v bližini mesta Pešavar. Pred dvema letoma je v samomorilskem napadu pred tamkajšnjo mošejo umrlo več kot 70 ljudi. Mesto je sicer središče trgovanja z orožjem.