Predsedniška kampanja v ZDA se je medtem nadaljevala, med drugim z obrambo nekaterih izjav podpredsedniških kandidatov na četrtkovem soočenju.

Romney je med obiskom volivcev v Virginiji in Ohiu opozoril na izjavo podpredsednika ZDA Josepha Bidena, da ni vedel za prošnje določenih varnostnikov za okrepitev zavarovanja diplomatskih predstavništev v Libiji pred napadom na konzulat v Bengaziju. V napadu so 11. septembra umrli štirje Američani, med njimi veleposlanik v Libiji Christopher Stevens.

Romney je dejal, da je Biden med soočenjem s podpredsedniškim kandidatom republikancev Paulom Ryanom nasprotoval zapriseženim izjavam uradnikov State Departmenta.

Tiskovni predstavnik Bele hiše Jay Carney pa je povedal, da je imel Biden prav, ker niti Biden in niti Obama nista vedela za morebitne prošnje, ker se o zadevah odloča v State Departrmentu.

Tiskovna agencija AP je medtem v petek ponovila obtožbe Bidena na račun Ryana, ki si je v kongresu zgradil kariero na nasprotovanju proračunski porabi, obenem pa je 12 let zapored prosil za povečanje sredstev iz proračuna za svoje kongresno okrožje, da si omogoči ponovne izvolitve. Denar je seveda dobil.