Svet

Michelle Obama bolj priljubljena od soproga

STA / S.R.
11. 10. 2012, 09.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Prva dama ZDA Michelle Obama je prva v več vidikih. Med drugim je v vrhu lestvic priljubljenosti, na katerih je uvrščena celo pred svojim soprogom Barackom.

V priljubljenosti prekaša tudi soprogo republikanskega kandidata na predsedniških volitvah v ZDA Ann Romney, kaže v sredo objavljena javnomnenjska raziskava.

Michelle Obama tako uživa kar 69-odstotno podporo odraslih Američanov, njen soprog pa 56-odstotno. Ann Romney podpira 52 odstotkov vprašanih in je prav tako bolj priljubljena od svojega moža. Mitt Romney je namreč priljubljen med 45 odstotki Američanov, kaže raziskava, ki sta jo pred dnevi izvedla časnik Washington Post in televizija ABC med 1018 vprašanimi.

Michelle Obama je morda Američane dodatno prepričala tudi s svojimi piškoti. V nedavnem tradicionalnem "tekmovanju" receptov za piškote soprog predsedniških kandidatov so namreč njeni piškoti premagali piškote Ann Romney.

Tekmovanje že 20 let pred vsakimi predsedniškimi volitvami organizira ameriška revija Family Circle; prvi sta se pomerili Barbara Bush in Hillary Clinton leta 1992. Soprogi predsedniških kandidatov pošljeta svoj najljubši recept za piškote, bralci pa glasujejo, kateri jim je bolj všeč.

Obamova je letos prijavila piškote s koščki bele in temne čokolade, Romneyjeva pa piškote s čokoladnimi bomboni M&M. Glasovalo je več kot 9000 ljudi, drobno pecivo Obamove pa je zmagalo z 51,5 odstotka glasov oziroma 287 glasovi prednosti, kar je najmanjša razliko doslej.