Objavila je namreč recept ameriškega predsednika Baracka Obame za izdelavo domačega medenega piva, ki naj bi bila prva alkoholna pijača, ki so jo kdaj varili in destilirali na območju Bele hiše.

Pomočnik kuharja Bele hiše Sam Kass je na predsednikovi uradni spletni strani objavil recept, ki ga spremlja videoposnetek iz kuhinje v Beli hiši, na katerem je videti postopek priprave piva. Recept je bil varovana skrivnost, dokler ni 13.000 ljudi podpisalo spletno peticijo za objavo recepta. Nekdo je celo vložil zahtevo po pridobitvi informacij javnega značaja.

Obama med predvolilno kampanjo medeno pivo pogosto deli volivcem. Za zdaj ni znano, če so recept objavili zato, da bi razvedrili javnost pred konvencijo demokratske stranke, ki se bo začela v torek, ali pomeni šalo na račun republikanskega predsedniškega kandidata Mitta Romneyja, ki je mormon in ne pije alkohola. Med najstarejšimi političnimi klišeji je namreč ravno ta, da volivci volijo tistega kandidata, s katerim bi raje šli na pivo.

Med skrivnostnimi sestavinami so lahki sladni ekstrakt, jantarjev kristalni slad, med, sadra, kvas in koruzni sladkor. Kass je še izdal, da za vso opremo in sestavine plača predsednik sam, poroča nemška tiskovna agencija dpa.