Izdelki morajo biti varni in učinkoviti

Dr. Tomislav Majić o svojem udejstvovanju na področju prehranskih dopolnil: »V ospredju je predvsem želja po pomoči ljudem«

V.U.
13. 6. 2024, 09.59
Posodobljeno: 13. 6. 2024, 10.24
Deli članek:

V današnjem svetu, kjer se zavedanje o pomenu zdrave prehrane in ustreznih dopolnil nenehno povečuje, je izjemno pomembno, da so izdelki, ki jih uživamo, varni, učinkoviti in znanstveno podprti. Eden izmed strokovnjakov, ki stoji za razvojem inovativnih rešitev na tem področju je Tomislav Majić, specialist internist kardiolog. Dr. Majić ni le priznan zdravnik s področja kardiologije, ampak tudi ustanovitelj centra za rehabilitacijo srčnih bolnikov v zdravilišču Šmarješke toplice.

Arhiv naročnika
Primarij Tomislav Majić

S svojim bogatim znanjem in izkušnjami ima dr. Majić ključno vlogo pri razvoju formul za prehranska dopolnila. V nadaljevanju bomo raziskali, kako je tovrstvno delovanje dr. Majića privedlo do nastanka vrste izdelkov, ki podpirajo dobro počutje mnogih.

Koliko časa se udejstvujete na področju prehranskih dopolnil?
Na tem področju sem dejaven že dolgo, približno 12 let. In na to sem izjemno ponosen. S podjetji, s katerimi sodelujem, smo razvili že številne izdelke, zasnovane za podporo pri vzdrževanju dobrega počutja in uravnoteženega življenjskega sloga. Pri tem kombiniramo najnovejše, znanstveno-raziskovalno znanje z izkušnjami, pridobljenimi s tradicionalnimi pristopi in dobrimi praksami z vsega sveta. Določeni izdelki so še posebej prilagojeni izzivom modernega človeka v našem geografskem okolju. Kot primer lahko navedem problem pomanjkanja vitamina D, ki je še posebej pereč v jesenskih in zimskih mesecih.  

Za kakšno vrsto izdelkov gre?
Razvil sem zelo različna prehranska dopolnila, začenši s tistimi za podporo srca in ožilja, prebavnega sistema, pa tudi jeter – ta je bil še posebej lepo sprejet. Zelo priljubljeni so tudi izdelki za podporo sklepov in vzdrževanje ali povečevanje mišične mase, nenazadnje pa tudi izdelki za lepoto.

Kaj je vaša motivacija pri razvoju izdelkov?
V ospredju je predvsem želja po pomoči ljudem, ki je hkrati tudi moje poslanstvo. Sam zagovarjam holističen pogled na zdravje in dobro počutje in zato skušam ljudem pomagati z vpeljavo različnih koristnih praks. Dejstvo je, da je osnova za zdravje in dobro počutje predvsem zdrav življenjski slog. To je hkrati tudi pogoj za koristne učinke prehranskih dopolnil. Poleg gibanja in zdrave prehrane pa lahko k temu pripomore tudi pravilna uporaba prehranskih dopolnil. To še posebej velja za starejši del populacije.

Arhiv naročnika
Plodno sodelovanje z Biostile

Kakšno je vaše sodelovanje s podjetji za prehranska dopolnila?
Z določenimi podjetji imamo dolgoletno aktivno in plodno sodelovanje. Sam sem posebej močno vpleten v razvoj formul za različna prehranska dopolnila za sodobnega človeka. Poudaril bi rad, da pri tem izbiram le sestavine z učinki, ki so znanstveno podprti ali potrjeni z relevantnimi kliničnimi raziskavami. Povsod, kjer je to mogoče in smiselno, namesto sintetičnih analogov uporabimo organske sestavine, pridobljene iz narave.

Po kakšnem ključu izbirate sestavine za izdelke?
Kot omenjeno, izbiram le sestavine z znanstveno potrjenimi učinki ali kliničnimi študijami. Skupaj z drugimi strokovnjaki poskrbimo, da v končni izbor pridejo izključno visoko kakovostne surovine in materiali, ki so v celoti skladni z EU regulativami. To pomeni, da je vsebnost želenih in odsotnost neželenih snovi potrjena s standardiziranimi analitičnimi metodami, ki so izvedene v zgolj za ta namen certificiranih evropskih laboratorijih. Pri tem gremo še korak dlje. Za zagotavljanje kakovosti namreč izbiramo le surovine, ki imajo poleg obveznih, zakonsko določenih, še dodatne analize. Ko gre za kakovost, enostavno ne sprejemamo kompromisov.

Se pri zagotavljanju varnosti in kakovosti izdelkov poslužujete še kakšnih dodatnih ukrepov?
Absolutno, tu gre zasluge pripisati tudi strokovno podkovanim ekipam podjetij, s katerimi sodelujem. Poleg omenjenih ukrepov za vrhunsko kakovost surovin v njihovih izdelkih, tudi njihova proizvodnja poteka skladno z najvišjimi standardi v industriji. Celotna dobavna veriga in vsi postopki proizvodnje so podvrženi strogemu nadzoru, kar zagotavlja da je čisto vsak korak, od izbire surovin do končnega izdelka, izveden na najvišji možni ravni.

Arhiv naročnika
Tomislav Majić: "Cilj je izobrazevati ljudi"

Proizvodnjo odlikujejo tudi mnogi certifikati, ki pričajo o kakovosti, varnosti in dobrih poslovnih praksah (Certifikat GMP, HACCP, ISO 22000:2018 in ISO 22716:2007, Standarda ISO 9001: 2015 in ISO 14001: 2015), pa tudi ekološki naravnanosti (EKOLOŠKI certifikat). Tako lahko z gotovostjo trdim, da gre za učinkovita in varna prehranska dopolnila, ki so hkrati proizvedena v skladu z okolju prijaznimi praksami.

Naš pogovor s Tomislavom Majićem jasno kaže na pomen strokovnega znanja v procesu razvoja prehranskih dopolnil. Njegovo udejstvovanje na tem področju odraža njegovo osebno predanost pomoči ljudem, obenem pa prinaša najvišjo raven strokovnosti pri razvoju znanstveno podprtih dopolnil. Verjetno ni potrebno posebej poudariti, da je ravno brezkompromisni pristop k zagotavljanju varnosti in kakovosti ključen za ustvarjanje izdelkov, ki podpirajo dobro počutje in kakovost življenja sodobnega človeka.

Estrada

Shannen Doherty
Po hudi bolezni

Umrla je priljubljena igralka Shannen Doherty

Alec Baldwin
Sojenje zaradi uboja

Presenetljivo: Sodnica razveljavila obtožnico proti igralcu Alecu Baldwinu

Alec Baldwin
Grozi mu 18 mesecev zapora

Začelo se je sojenje Alecu Baldwinu, en posnetek ga je še posebej prizadel

Kim Kardashian
Bizarno

Kim Kardashian za mladosten videz uporabljala lososovo spermo

brad-pitt, igralec
Z mlajšimi omejeno

Brad Pitt nima praktično nobenega stika s svojimi odraslimi otroki

djokovic-rg
Še vedno išče izzive

Novak Đoković se je poklonil ženi Jeleni s še nevidenimi posnetki ob 10. obletnici poroke

Zanimivosti

profimedia-0319203561
Koebenhavn

S pobiranjem smeti in javnim prevozom do brezplačne hrane, kave ali prenočišča

profimedia-0852013339
Kyrie& Luka

Video: Legendarni reper Eminem izdal komad o Dončiču in Irvingu

geni, gen-i, gen-i-sonce, solarni-paneli, sončna-energija, sončna-elektrarna, elektrika
Zanimivosti

V trajnostno in varčno prihodnost s sončno elektrarno

japonska-smeje-se
Zdravilni smeh

Prefektura na Japonskem zahteva, da se njeni prebivalci smejijo vsaj enkrat na dan

ločitev
Konec poletnega veselja

Meseci po poletnih počitnicah so najbolj tvegano obdobje za ločitve

beach bar, cenik
Sporno?

Na tej plaži v Vodicah zaračunavajo celo prostor za brisačo