Je res treba?

Foto: Vandali povsem uničili igrišče Gorana Dragiča

M.G.
11. 6. 2024, 12.09
Posodobljeno: 11. 6. 2024, 14.42
Deli članek:

Iz javnega zavoda Šport Ljubljana so sporočili, da je bilo otroško športno igrišče in košarkarsko igrišče Gorana Dragića pred kratkim s strani zaenkrat še neznanih vandalov popolnoma uničeno. Mnogi uporabniki Facebooka, ki so komentirali objavo so bili nad dejanjem upravičeno ogorčeni, oglasili so se tudi iz Dragićeve fundacije.

Šport Ljubljana (Facebook)
Vandali so se zopet spravili na igrišče Gorana Dragića v Ljubljani.

"Z obžalovanjem sporočamo, da sta bila otroško športno igrišče in košarkarko igrišče Gorana Dragića pred kratkim ponovno popolnoma uničena.Takšno ravnanje strogo obsojamo, saj meščanom odvzema možnost za aktivno preživljanje prostega časa. Obiskovalce pozivamo, da skrbno ravnajo z javnimi površinami in pomagajo ohranjati Ljubljano športno in varno za vse", so zapisali skrbniki Facebook strani Šport Ljubljana. Pod objavo se je hitro pojavilo veliko komentarjev jeznih bralcev, ki niso mogli skrivati svojega besa nad tovrstnim početjem. Nekateri so predlagali, da bi bilo treba namestiti varnostne kamere, spet drugi niso mogli razumeti zakaj bi sploh kdo storil kaj takšnega.

Šport Ljubljana (Facebook)
Vandali so se zopet spravili na igrišče Gorana Dragića v Ljubljani.
Oglasili so se tudi iz fundacije "Goran Dragić Foundation" in napisali: "Tudi v Gogijevi fundaciji obsojamo vsakršno uničevanje športne infrastrukutre. Tako kot Šport Ljubljana, Mestna občina Ljubljana ter ostale občine, v katerih smo v preteklih letih skupaj obnovili košarkarska igrišča, si prizadevamo mladim in seveda tudi starejšim ljubiteljem košarke omogočiti kar najboljše pogoje za igranje tega prelepega športa in hkrati mesto kjer se lahko družijo. Zato zares lepo naprošamo vse, da se vzdržijo takšnega početja in igrišča uporabljajo za aktivno preživljanje prostega časa v skladu s pravili, ki so napisana na info tablah ob vhodu na igrišče. Hvala vsem, ki to počnete že sedaj. Ste razlog zakaj smo se lotili projekta #podamdaigram in obljubimo, da bomo z njim nadaljevali tudi v prihodnje..."

Šport Ljubljana (Facebook)
Vandali so se zopet spravili na igrišče Gorana Dragića v Ljubljani.
Ali bo za vandalizacijo športnega objekta podana prijava na policijo in ali bo kdo odgovarjal za nastalo škodo, zaenkrat še nimamo podatkov.