Goreč avtomobil

Drama v Pomurju: Tonin na cesti v bitki s časom in plameni

R.T.
13. 4. 2024, 19.08
Posodobljeno: 13. 4. 2024, 20.06
Deli članek:

Prvak NSi Matej Tonin se je v četrtek znašel sredi peklenske drame. Najprej je poskrbel za varnost voznice. Nato je moral poprijeti za gasilni aparat, a je bil ta prazen, zato je moral najti drugo rešitev. Ni je našel, so pa zadevo na koncu rešili gasilci.

Primož Lavre
Prvak NSi in nekdanji obrambni minister Matej Tonin.

Dramatični trenutki so se odvili na območju Puconcev, natančneje na puconski ravnici pri Rimski čardi, je poročal portal SobotaInfo. Tam je v popoldanskih urah zagorel osebni avtomobil, na kraju pa so posredovali gasilci in policija, a ne samo oni, že prej se je v kolobocijo vpletel prvak NSi Matej Tonin.

Tonin, ki so ga na prizorišču opazili očividci, se je na kraju nesreče znašel po naključju, kar je potrdil za portal. Iz občine Gornji Petrovci se je »ravno peljal v Zavrč, ko sta z voznikom opazila, da se jima bliža avtomobil, ki je zagorel,« je razložil za Sobotainfo ter nadalje pojasnil, da je v trenutku pograbil za gasilni aparat, a je bi ta na žalost prazen, tako mu požara ni uspelo pogasiti že v začetni fazi. Voznici je položil na dušo, naj iz avta spravi svoje osebne stvari, nato je začel ustavljati mimoidoče avtomobile, če bi kateri od njih razpolagal s polnim gasilnim aparatom. Niso imeli te sreče, požar pa se je že tako preveč razplamtel. Z njim so nato opravili gasilci, je za Sobotainfo potrdil Tonin.