Porast okužb

Zaradi covida-19 spet prepovedi obiskov v bolnišnicah

D.K.
6. 10. 2023, 08.10
Posodobljeno: 6. 10. 2023, 13.53
Deli članek:

Zaradi povečanega števila bolnikov, ki so pozitivni na covid, spet prihaja do prepovedi obiskov v slovenskih bolnišnicah.

Bobo
Fotografija je simbolična.

"Zaradi porasta števila covidnih bolnikov smo primorani prepovedati obiske na vseh oddelkih bolnišnice, razen na otroškem oddelku in ginekološko porodniškem oddelku, kjer so obiski omejeni na eno zdravo osebo na dan," so sporočili iz Splošne bolnišnice Murska Sobota in dodali, da so obiski prepovedani do 19. 10. 2023. 

V pietetnih primerih so obiski dovoljeni na osnovi dogovora z lečečim zdravnikom. Priporočena je uporaba zaščitne maske, so pozvali. 

Prepoved obiskov tudi v SB Slovenj Gradec

Prav tako so bili zaradi poslabšanih epidemioloških razmer, večjega števila covid pozitivnih pacientov, od 25. 9. 2023 prepovedani obiski na oddelku za travmatologijo in ortopedijo v SB Slovenj Gradec. Kot so opoldne sporočili iz bolnišnice pa so obiski od danes naprej spet dovoljeni in potekajo po ustaljenem urniku. Dovoljeni so eni zdravi odrasli osebi na dan. Obiskovalce prosijo, da na obisk v bolnišnico prihajajo zdravi. Ob prihodu na oddelek oz. pred vstopom v bolniško sobo naj si razkužijo roke. Še vedno se priporoča uporaba zaščitne maske, za zaščito pacientov pred respiratornimi okužbami, so sporočili iz bolnišnice

Na voljo novo cepivo  

Pri tem naj še omenimo, da je ministrstvo za zdravje zdravstvene domove na podlagi priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje z dopisom pozvalo, naj ponovno vzpostavijo cepilne centre za cepljenje proti covidu-19. Cepivo, ki je prilagojeno podrazličici koronavirusne različice omikron XBB.1.5, bodo v cepilne centre prvič dostavili danes.