Na pomoč tudi obrtniki

FOTO: V dramatičnih razmerah na območju Lavrice iz garaže rešili psičko

S.R.
9. 6. 2023, 08.03
Posodobljeno: 9. 1. 2024, 12.48
Deli članek:

Včerajšnja svarila meteorologov niso bila zaman, dele Slovenije so zajele močnejše nevihte. O dramatičnem dogajanju med drugim poročajo iz občine Škofljica.

Civilna Zaščita Škofljica
Poplave na območju Lavrice.

Razmere so bile najhujše na območju Ljubljane in severovzhodne Slovenije, kjer je bilo po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje skupno zabeleženih 58 dogodkov.

osebni arhiv
Grega Javornik iz Civilne zaščite Škofljica

Zelo pestro je bilo tudi na širšem območju Lavrice, kjer je bila pod vodo Selska cesta v naselju Sela. Tako se je zdelo sprva, ko so tja odhiteli gasilci GE Lavrica, ki pa so hitro ugotovili, da ni težava samo ta cesta. Kot je pojasnil Grega Javornik iz Civilne zaščite Škofljica, je voda začela dreti tudi v ostalih delih naselja, zato so na pomoč prihiteli tudi gasilci PGD Orle in PGD Pijava Gorica, medtem ko so bili gasilci iz PGD Škofljica na svoji intervenciji. Javornik je še izpostavil, da so bili pri odpravljanju posledic v veliko pomoč tudi lavriški obrtniki, ki so »na pomoč gasilcem prihiteli z bagerji in nemudoma pričeli s kopanjem kanalov, da je deroča voda spremenila smer in da ni prodrla do ostalih hiš oziroma gospodarskih poslopij.«

Po navedbah Javornika so gasilci v posredovanju uspeli rešiti tudi psičko, ki se je nahajala v garaži stanovanjske hiše. Psička, ki se je nahajala v boksu, je ob prihodu gasilcev do poplavljene hiše še komaj gledala iz vode, lastniki pa so bili v tem času v službi, je navedel Javornik, ki je dodal, da so v garažo vstopili s tehničnim posegom, psičko rešili in jo predali sosedom v oskrbo. Pozneje so jo prevzeli lastniki.

Civilna Zaščita Škofljica
Iz garaže so rešili psičko.

Civilna Zaščita Škofljica
Poplave na območju Lavrice.

Civilna Zaščita Škofljica
Pomagali so tudi obrtniki.