Nestanovitno

Čaka nas povsem aprilski junij, poletja še ne bo

P.K.
5. 6. 2023, 07.59
Posodobljeno: 5. 6. 2023, 08.04
Deli članek:

V tem tednu bo dežja na pretek. Vse dni bo namreč deževalo, saj se nad Sredozemljem nahaja plitvo ciklonsko območje, ki prinaša vlažen in nestabilen zrak.

Profimedia
Šele konec tedna bo vreme bolj prijetno.

Danes bo pogosto deževalo, pojavljale se bodo nevihte, možni so tudi močnejši nalivi. Več dežja bo v zahodni polovici Slovenije. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 21, na Primorskem do 23 °C. Ponoči se bo dogajanje prehodno umirilo.  

Jutri na čaka pretežno oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, najvišje dnevne od 17 do 24 °C. V sredo in četrtek se bo nadaljevalo nestanovitno vreme, predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte.

Kaj pa ARSO napoveduje za konec tedna?

V četrtek in petek kaže, da bo pretežno oblačno, plohe in nevihte bodo pogostejše, so povedali. Kar pa se sobote in nedelje tiče, bo po njihovih besedah najverjetneje deloma sončno, krajevnih padavin bo manj, tudi topleje bo, najvišje dnevne temperature bodo okoli 25 °C. "Izrazitejše vročine še ne pričakujemo," je sporočila Agencija RS za okolje.