Matej Kravos

Na Nanosu umrl znan slovenski kolesar

J.V.
3. 6. 2023, 09.20
Posodobljeno: 4. 6. 2023, 09.45
Deli članek:

Novico o tragični smrti 35-letnika so objavili v kolesarski ekipi Tuš Team, katere član je bil.

Facebook
Policisti okoliščine tragične nesreče, v kateri je umrl Matej Kravos, še preiskujejo.

V plezalni steni Gradiška tura na zahodni strani Nanosa se je v petek usodno ponesrečil Matej Kravos, večkratni amaterski državni prvak v cestni vožnji, v vožnji na čas in ciklokrosu. Novico o tragični smrti 35-letnega kolesarja in računalničarja iz Ajdovščine so objavili v kolesarski ekipi Tuš Team, katere član je bil.

"Besede težko opišejo bolečino, ki jo čutimo ob tem nepričakovanem slovesu. Matej je bil velik človek s pozitivno energijo, vedno nasmejan in povezovalen. Športnik z dušo in srcem, njegov optimizem nas je navdihoval, da smo tudi sami presegali svoje meje. Kolesarstvo in hribi so mu pomenili vse. A usoda je hotela, da je bilo zanj usodno ravno plezanje v domačih hribih. Matej je med nami pustil globoko sled in nikoli ga ne bomo pozabili. V teh težkih trenutkih svojcem izrekamo globoko sožalje. Matej, počivaj v miru!" so zapisali.

Na plezanje je odšel zjutraj, ker se ni vrnil, so policisti in gorski reševalci pričeli z iskalno akcijo. Okoli 14.30 so pogrešanega plezalca, ki je plezal v smeri Supernova in omahnil v globino, našli mrtvega približno 100 metrov nad cerkvijo sv. Nikolaja. Zdravnica iz ajdovskega zdravstvenega doma, ki je lahko le potrdila njegovo smrt, je odredila sanitarno obdukcijo, policisti pa okoliščine tragične nesreče še preiskujejo.