Prazniki v tujini

Danes na slovenskih cestah: zastoji in močno povečan promet

J.V./STA
3. 6. 2023, 08.50
Posodobljeno: 3. 6. 2023, 08.51
Deli članek:

Na slovenskih cestah je danes in v nedeljo zaradi četrtkovega praznika in začetka počitnic v nekaterih evropskih državah ponovno pričakovati močno povečan promet. Ta bo predvidoma zgoščen iz strani Avstrije in Italije proti Hrvaški, možni pa so tudi zastoji v obratni smeri.

Marko Vavpotič / M24
Fotografija je simbolična.

Prometno-informacijski center za državne ceste ob tem opozarja, da je treba računati tudi na povečan tovorni promet. Pri tem svetujejo, da je ob gneči na cestah in morebitnih zastojih dobro poiskati alternativne poti.

Vozniki naj pred vsako potjo preverijo stanje na cestah na spletni strani www.promet.si ali preko telefonske številke 1970. Na prometno-informacijskem centru med potjo priporočajo uporabo Darsove aplikacije Promet+, ki bo voznike opozorila na dogodke na poti. 

Ob prihajajočih turističnih prometnih konicah pristojni priporočajo upoštevanje prometnega koledarja in prometnih napovedi. Zaradi poletnega časa voznikom priporočajo tudi, da vedno na pot vzamejo dovolj tekočine. 

Ob morebitnem zastoju na avtocesti je pomembno ustvariti reševalni pas in intervencijskim vozilom omogočiti prost prehod do mesta nesreče, poudarjajo na AMZS. Vozniki, ujeti v zastoju, pa naj brez navodil policije ne obračajo in vozijo v napačno smer.