Prekinjajo vročino

VIDEO: Toča klestila tudi v Ljubljani

P.K.
2. 6. 2023, 14.47
Posodobljeno: 2. 6. 2023, 17.20
Deli članek:

Na portalu Neurje.si so sporočili, da lahko tudi danes pričakujemo nastanek močnejših neviht. Ponekod je že padala toča.

Svet24
Na Brdu v Ljubljani je kar dolgo padala toča.

"Ob razmeroma večji vlažnosti in višjih temperaturah lahko konvektivne padavine beležimo povsod po državi. Prve nevihtne celice pri nas bodo nastale na zahodu države ter v hribovitih in goratih predelih. Zaradi šibkih ter zelo spremenljivih višinskih vetrov bodo nevihte zopet zelo stacionarne, pomikanje bo zelo počasno ter najbrž tudi spremenljivo. Največ verjetnosti za močnejše nevihte pripisujemo krajem oz. predelom obarvanim z oranžno barvo," so objasnili in priložili zemljevid.

Malo pred tretjo uro so sporočili, da je Prekmurje iz avstrijske smeri že dosegla nevihta, ki se sedaj pomika proti okolici Murske Sobote. "Pestro dogajanje (poleg jugozahoda trenutno) v prihodnjih urah lahko pričakujemo tudi v osrednjem delu države ter na Štajerskem," so še dejali in imeli prav, saj je okoli 16. ure močnejši naliv namočil geografski center Slovenije, druga nevihta pa je nastala v okolici Kranja. Toča je padala v Medvodah in delih Ljubljane.