Ni mogel verjeti svojim očem

VIDEO: Na Darsu pravijo, da je šlo za "usklajeno akcijo s policijo"

A.Z.
1. 6. 2023, 15.02
Posodobljeno: 1. 6. 2023, 17.20
Deli članek:

Dopoldan je voznik menjal gumo na prehitevalnem pasu, kasneje se je pri Postojni zgodila prometna nesreča. Vozniki pa so zapeljali ne vzvratno, ampak so vozila obračali in vozili v nasprotno smer! Na Twitter profilu Darsa pa so zapisali, da je šlo za usklajeno reševanje vozil, ujetih v koloni.

Facebook
Vožnja v nasprotno smer

Uporabnik Facebooka je posnel razmere na avtocesti pri Postojni, ko so zaradi nesreče tovornjaka zaprli avtocesto proti Ljubljani. Na posnetku se vidi, kako so nekateri vozniki začeli obračati vozila in voziti v nasprotno smer.

Seveda se je takoj pojavilo vprašanje, ali je bila to samovolja voznikov (kazen za vožnjo v nasprotno smer na avtocesti je 1200 evrov in 18 kazenskih točk) ali pa so jih začeli obračati pri policiji in Darsu. Še več, na Darsovem Twitter profilu so zapisali, da je bilo to usklajeno s policijo.

Medtem so na Darsu tudi sporočili, da je avtocesta proti Ljubljani že odprta. Ostaja pa daljši zastoj med Divačo in Razdrtim, zastoji so tudi na regionalni cesti.

Tovornjak s počeno gumo prebil ograjo

Do nesreče na primorki je po prvih podatkih policije prišlo po tem, ko je tovornemu vozilu, ki ga je 62-letnik vozil v smeri Kopra, počila guma. Vozilo je posledično obrnilo, zapeljalo v odbojno ograjo in jo prebilo. Na drugi strani odbojne ograje je vozilo trčilo v tovorno vozilo 35-letnega državljana Poljske, v istem trenutku pa je po prehitevalnem pasu peljal voznik osebnega vozila. V njegovo vozilo je priletel predmet in poškodoval sopotnico, so sporočili iz Policijske uprave Koper.