Športni štipendiji

Burek Olimpija bo pomagal dvema športnikoma

A.Z.
1. 6. 2023, 14.38
Posodobljeno: 1. 6. 2023, 14.45
Deli članek:

Tudi otroci iz deprivligiranih družin se radi ukvarjajo s športom, a jim je to včasih onemogočeno tudi zaradi finančnega stanja v družini.

MO Novo mesto
Slika je simbolična.

Zato so v Burek Olimpija tudi letos sprožili akcijo letnega štipendiranja dveh otrok, ki bosta s 100 evri na mesec štipendije lahko nemoteno trenirala. Kdo in zakaj pa naj dobi štipendijo, pa lahko bralci izberejo na facebook strani oziroma to sporočijo Burek Olimpija v zasebnem sporočilu.

Vine Zorko iz Burek Olimpija je ob tem povedal: »Vsako leto s štipendijo pomagamo s to majhno gesto, da mladi in zagnani športniki ostanejo motivirani in da vedo, da so tudi ljudje, ki jih podpirajo. Prav tisti, ki prihajajo iz socialno manj močnih družin, velikokrat prednjačijo v vzdržljivostnih športih. Nekdo, ki je celo življenje bil neke vrste 'mamim sinko', kar težko zbere dovolj moči in vztrajanja, da bi na primer grizel v klanec. Mladi, ki pa morajo od samega začetka vztrajati in se odrekati, pa se velikokrat izklešejo v prave šampione, ki gredo do konca, kot na primer Primož Roglič

Vsako leto tako Burek Olimpija na novo izbere svojega štipendista ali štipendiste, bi pa jih zanimalo, kako so nekdanji štipendisti nadaljevali s športno kariero.

»Če bomo s tako gesto spodbudili še koga, da bi se nam priključil ali pa da bi sam prevzel iniciativo in s tem sprožil neke vrste pozitivno spiralo, lahko naredimo veliko spremembo,« je dodal Zorko.

Ob začetku Tour de Franca pa v njihovih poslovalnicah zbirajo še posebne prispevke, ki bodo šli v roke štipendistom.