Predvsem kokain

Posavca sta nabavljala drogo, pomagala četica sodelavcev

G.G.
24. 5. 2023, 13.38
Posodobljeno: 24. 5. 2023, 15.11
Deli članek:

Kjer je povpraševanje, tam je ponudba. Ki pa bo v naslednjih tednih verjetno vsaj nekoliko manjša, saj so novomeški kriminalisti ustavili poslovanje združbe, ki je preprodajala prepovedane droge.

PU Novo mesto
Tehtnice nakazujejo na fino merjenje zavojčkov.

Pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto Matjaž Štern je predstavil rezultate obsežne preiskave. Hudodelska združba je od leta 2022 do maja letos na območju Posavja in tudi drugod v Sloveniji preprodajala droge, najbolj pogosto kokain, odvisno od povpraševanja med prebivalstvom pa tudi heroin, amfetamine in tabletke ekstazija. Drogo sta nabavljala na območju Ljubljane Posavca, stara 21 in 26, ki sta bila vodji omenjene tolpe. Pri »logistiki« je sodelovalo več oseb, starih med 21 in 66  let. Kupci so bili večinoma iz območja Posavja.

PU Novo mesto
Zasežena pištola.

Med hišnimi preiskavami na območju Brežic, Krškega, Sevnice, Novega mesta, Ljubljane, Maribora in Celja so zasegli večje količine kokaina, heroina, amfetamina, ekstazija in tudi denarja, elektronskih naprav in nekaj orožja ter motorno kolo, ki so ga pridobili kot plačilo za drogo. Od skupno 27 osumljencev jih je 11 ostalo v policijskem pridržanju. Med osumljenimi je tudi zapornik, ki prestaja večletno zaporno kazen in je omenjena kazniva dejanja izvrševal med prostimi izhodi.

Za tovrstno kaznivo dejanje je predpisana zaporna kazen v višini od petih do petnajstih let.