Zanimanje je veliko

Dan odprtih vrat v Luki Koper

M. T. V./STA
20. 5. 2023, 08.05
Posodobljeno: 20. 5. 2023, 10.01
Deli članek:

Luka Koper danes organizira tradicionalni pristaniški dan, s katerim bodo obeležili 66. letnico obstoja edinega slovenskega pristanišča in odprli vrata zunanjim obiskovalcem. Osrednje prizorišče dogajanja bo na potniškem terminalu.

Pixabay
Luka Koper

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, je bilo zanimanje za brezplačne vodene oglede luke z avtobusi, kolesi in ladjico tudi letos izjemno, saj so prijave zapolnili v le nekaj urah. Kljub temu vse obiskovalce, ki bi radi začutili utrip Luke Koper, vabijo, da se od blizu prepričajo, da "pristanišče niso samo dvigala in kontejnerji".

Pristaniški dan bodo ob 9.40 odprli člani Pihalnega orkestra Koper in Kulturnega društva Mažorete Koper. V nadaljevanju dogajanja pa bodo obiskovalcem omogočili podrobne oglede luke z virtualnimi očali, s pomočjo katerih bodo lahko vstopili v kabino žerjavista ter se sprehodili po različnih terminalih in ladjah. Predstavili jim bodo tudi velikansko gasilsko vozilo z dvižno roko in prebojno konico. Najmlajši obiskovalci pa se bodo lahko preizkusili na gasilskem poligonu in si ogledali predstavo uličnega gledališča.

Na potniškem terminalu bodo tudi letos postavili foto stojnico, na kateri se bodo lahko obiskovalci fotografirali in s seboj odnesli spomin na Koper in koprsko pristanišče. Pod budnim očesom organizatorjev pa se bodo lahko podali tudi v lov na zaklad. Kot so še izpostavili v Luki Koper, je vstop na prireditev, ki se bo zaključila ob 17. uri, prost.