Društvo za zaščito konj

FOTO: 15 kobil in dva žrebička umirajo

A.Z.
11. 5. 2023, 14.58
Posodobljeno: 11. 5. 2023, 15.05
Deli članek:

Fotografije zanemarjenih domačih živali žal niso nobena redkost, neodgovornost pa ostaja nerazumljiva. V Društvi za zaščito konj poročajo o zanemarjenih živalih v Prestranku.

FB profil Društvo za zaščito konj
Zanemarena kobila in njen žrebiček.

Sestradane kobile, žrebeta na robu pogina, to je rezultat neodgovornega dela lastnikov konj, s katerim se, kot pravijo na Društvu, ukvarjajta dve inšpektorici. »A pravih rezultatov ni. Bojda sta lastnika prisilile, da je nabavil nekaj krme. Petnajst kobil in dva žrebička pa čakajo. Lastniki pa naj bi bili kar dobro situirani, živali so registrirane na pokojnega očeta družine,« so zapisali na facebook profilu Društva.

Kaj delajo odgovorni

In dodajajo, da javno sprašujejo odgovorne, od direktorja inšpekcije, direktorja uprave za varno hrano Matjaža Gučka, ministrico za kmetijstvo, urad za dobrobit živali, do bodo poslušali, da so kadrovsko podhranjeni, da je treba dati ljudem možnost in do kdaj bomo morali Slovenci gledati takšne prizore in do kdaj bodo morale živali umirati tako krute smrti? »

Šele začetek maja je, pa je že več kot 5 takšnih primerov!« so že zapisali. Na leto Slovenija, po podatkih Društva, dobi 50 veterinarjev, potrebovali pa bi jih 200.