Fanfare, priznanje in donacija

Trojno presenečenje za brate Fratar in dobrodelno kraljico katro

R.T.
29. 3. 2023, 10.02
Posodobljeno: 29. 3. 2023, 10.05
Deli članek:

Bratje Fratar so bili v torek na obisku pri slovenjgraškem županu Tilnu Kluglerju. Častna gostja je bila njihova katra, ki je bila še nedavno v lasti bivšega predsednika Boruta Pahorja.

Facebook
Mestna občina Slovenj Gradec je prispevala 1991 evrov.

Zgodba o Pahorjevi, zdaj Fratarjevi katri, je sledilcem dogajanja na slovenskih tleh znana. Za nepoučene kratka obnova. Družina Fratar je na dražbi za Pahorjevo katrco plačala 60.000 evrov, ki jih je nato nekdanji predsednik namenil namenil Inštitutu zlata pentljica in društvu Junaki 3. nadstropja.

Trojica Fratarjevih bratov nadaljuje z dobrodelno akcijo. Do konca marca se bodo vozili naokoli in zbirali donacije. Do torka je bilo nakazanih že 193.244,98 evrov prostovoljnih prispevkov, ki jih bodo ob zaključku akcije razdelili med društvo Junaki 3. nadstropja, Inštitut zlata pentljica in Splošno bolnišnici Slovenj Gradec.

Včeraj so se Fratarjevi odzvali na povabilo župana Slovenj Gradca Tilna Kluglerja. »Naš prihod so naznanili s fanfarami. Ja, res smo se za trenutek počutili kot trije kralji z eno kraljično,« so zapisali bratje na Facebooku.

Pred sedežem občine so jih pričakali otroci vrtčevski in osnovnošolski otroci, tam so bili tudi srednješolci. Poleg fanfar so doživeli še eno presenečenje, njihova družina je prejela priznanje za trud in požrtvovalnost. »Joj, kako ponosni smo, čas se je kar ustavil,« so zapisali bratje. Sledilo je še tretje presenečenje. Župan jim je v imenu vseh občanov in občank predal donaciji v višini 1991 evrov, ki simbolično zaznamujejo rojstno leto katre.