Preobrat

Nikar prehitro v jakne, spet bo minus, kar je slaba novica predvsem za kmete

P.K.
24. 3. 2023, 14.45
Posodobljeno: 24. 3. 2023, 14.59
Deli članek:

Meteorološka pomlad je začela in nas v zadnjih dneh razveselila s soncem in temperaturami okoli 20 stopinj Celzija. A zimsko vreme še ni imelo zadnjega dejanja.

Nace Novak
Tudi v aprilu in maju se zna zgodit, da nas s severa doseže arktični zrak, ki vpliva na rastline.

Vremenska napoved ni vzpodbudna predvsem za kmete. Portal Neurje.si namreč poroča, da nas bo v začetku prihodnjega tedna zajel občutno hladnejši zrak, ki prinaša; sedaj že praktično vsakoletno, spomladansko pozebo. "Hladen zrak bo nad našimi kraji vztrajal do sredine prihodnjega tedna, nato sledi otoplitev. Predvsem v torek zjutraj bodo po večini države termometri pokazali negativne temperature okoli minus dva ali tri. Kakšen vpliv bo to imelo na rastline v vegetaciji, je še vprašanje, saj je omenjena ohladitev zgodnejša, kot pretekla leta. Taki vdori hladnega zraka so praktično stalnica in se dogajajo že vrsto let. Tudi v aprilu in  maju se zna zgodit, da nas s severa doseže arktični zrak, ki vpliva na rastline in kasnejše pridelke," so dejali.

Napoved za konec tedna

Vikend bo bolj moker, saj prihajajo padavine. Jutri bo sprva oblačno in deževno, čez dan pa bodo padavine od severozahoda postopno ponehale. Popoldne se bo delno razjasnilo, možna bo še kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta. V nedeljo bo sprva deloma jasno z nekaj megle po nižinah. Čez dan se bo od zahoda pooblačilo. Zapihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Popoldne bodo ponekod že rahle padavine, ki se bodo zvečer okrepile in zajele vso Slovenijo ter v noči na ponedeljek ponehale.