V Mariboru

Žena Roka Snežiča je zaseženega maseratija dobila nazaj

E. J.
24. 3. 2023, 14.30
Posodobljeno: 24. 3. 2023, 16.47
Deli članek:

Klavdija Snežič je plačala odmerno odločbo, kar v praksi pomeni, da je treba plačati dajatve v višini približno tretjine vrednosti vozila.

Mediaspeed
"Doktor davčnih utaj" Rok Snežič in soproga Klavdija

Pred natančno mesecem dni smo poročali, da je Finančna uprava v Mariboru zasegla maseratija bosanskih registrskih tablic doktorja davčnih utaj Roka Snežiča oziroma njegove žene Klavdije. Ta naj bi v garaži Fursa ostal, dokler Snežič oziroma njegova žena ne pojasni, zakaj ima avto registrske tablice države izven carinskega območja, torej iz Bosne in Hercegovine, pri nas pa se je uporabljal že več kot 185 dni. Če se vozilo že dalj časa uporablja v Sloveniji, bi morala biti namreč plačana uvozna carina.

Po plačilu avto uporabnici, ne lastniku

Kot poroča 24ur, je Furs vozilo zdaj vrnil, informacijo je potrdil tudi Snežič, ki pa zadeve ni želel nadalje komentirati, češ da ga je tako prosila njegova žena. Kot še poročajo, so ženi izdali odmerno odločbo, ki jo je ta v celoti poravnala,  po prejemu celotnega plačila je bilo vozilo prepuščeno uporabnici, ne lastniku, ki je bosanski državljan.

necenzurirano.si
Furs je zasegel znamenitega masetarija, ki ga je vozila Klavdija Snežič, ta ga je zdaj dobila nazaj.
Iz Fursa pa so še sporočili, da bi v zvezi s tem poudarjajo, da Finančna uprava v takšnih primerih vrne zaseženo vozilo samo takrat, kadar so v celoti poravnane vse zahtevane obveznosti. Z odmerno odločbo se od neto ocenjene vrednosti vozila obračunajo naslednje dajatve: carinska stopnja; 10% od ocenjene neto vrednosti vozila; DMV po posebnem izračunu ter 22% DDV (na seštevek neto ocenjene vrednosti + carine + DMV). V praksi to pomeni, da je treba plačati dajatve v višini približno tretjine vrednosti vozila.