Preobrat

Naužijte se sonca, prihaja namreč ohladitev, vikend bo klavrn!

S.R.
23. 3. 2023, 08.37
Posodobljeno: 23. 3. 2023, 08.37
Deli članek:

Če bodo danes popoldanske temperature marsikje po državi presegle 20 stopinj Celzija, pa nas za konec tedna z vidika vremena spet čakajo razmeroma klavrni dnevi.

Bobo
/

Zlasti vzhodne dele Slovenije danes čaka precej jasno vreme, drugod po državi pa bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo, so napovedali meteorologi pri Agenciji RS za okolje (Arso). Sicer bo pihal jugozahodnik, najvišje dnevne temperature pa se bodo gibale od 17 do 22 stopinj Celzija. Ponoči se bo v zahodnih krajih pooblačilo, drugod bo še ostalo delno jasno. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 9 stopinj Celzija.

Jutri bo zopet na vzhodu dokaj sončno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno. Zvečer bo v zgornjem Posočju začelo deževati. Jugozahodnik se bo nekoliko okrepil, ob morju bo popoldne pihal jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 17, v vzhodni Sloveniji do 21 stopinj Celzija.

Arso
Modelska napoved za naslednjih 10 dni.

Nato pa konec luštnega in preobrat!

Že v noči na soboto bo dež zajel večji del Slovenije. Tekom dopoldneva bo nato nekoliko oslabel, čez dan pa bo spremenljivo do pretežno oblačno. Več sonca bo popoldne, ko se bodo občasno še pojavljale krajevne padavine, tudi posamezne nevihte. Predvsem pa bo hladneje, so še napovedali meteorologi. Nedeljsko jutro bo sprva deloma jasno, a se bo z zahoda čez dan znova pooblačilo. Popoldne bodo nastajale manjše krajevne padavine, ki pa bodo verjetnejše v zahodni Sloveniji. V noči na ponedeljek bo dež zajel vso Slovenijo.

Arso
V soboto bo deževno.