Primorska

Peterneljevi: "Teliček je izdahnil pred našimi očmi. Srce parajoč dogodek"

P.K.
17. 3. 2023, 12.18
Posodobljeno: 17. 3. 2023, 12.28
Deli članek:

Iz Kmetije Peternelj v okolice Ilirske Bistrice so sporočili, da so imeli nezaželene obiskovalce, ki so povzročili veliko škodo.

Profimedia
Slika je simbolična.

Prišli so volkovi in napadli čredo, ki jo imajo na pašniku v Podgradu, pri tem je en teliček izgubil življenje. Odločili so se, da zato včerajšnjo noč preživijo pri živalih in pazijo nanje. "Ampak glej ga zlomka, prišli smo pet minut prepozno! Volkovi so se že spravili na komaj dva dni starega telička, ki je izdihnil pred našimi očmi,” so žalostni zapisali na Facebooku. “Res srce parajoč dogodek. Še posebej, ko vidiš, kako živo bitje umira, ob tem pa njegova mati žalostno joče in kliče za njim,” opisujejo težke trenutke.

To pa še ni bilo vse, saj so se volkovi spravili tudi na čredo, ki se pase nedaleč od doma. “Očitno so si tudi tu nepovabljeni gostje privoščili gostijo. Takšni dogodki, ki jih je na žalost vse več, so, hoteli ali ne, postali skoraj del našega vsakdana. Saj mesa kmalu ne bo več, oziroma ga bomo očitno redili za prehranjevanje zaščitenih zveri,” so sklenili svoje misli ob izgubi živali.