Zima jemlje slovo

Prihodnji teden med nočjo in dnevom 20 stopinj razlike

P.K.
17. 3. 2023, 10.44
Posodobljeno: 17. 3. 2023, 10.47
Deli članek:

Tisti, ki zime ne marajo najbolj, se lahko veselijo, saj bo ta konec tedna, vključno s prihodnjim tednom, v znamenju pretežno sončnega in toplega vremena.

Profimedia
Čaka nas vremensko zelo prijeten teden.

Jutri in v nedeljo bo sončno. Jutranje temperature bodo od -5 do 1, ob morju okoli 3, precej višje pa bodo dnevne temperature, saj bo te segle do 18 stopinj Celzija. Še topleje bo v novem tednu, saj kaže, da se bodo ponekdo lahko temperature dvignile do 20 stopinj, ali pa celo čez.

Razlika med nočnimi oz. jutranjimi temperaturami bo tako zelo velika. Zjutraj bomo imeli okoli ničle, ponekdo bo lahko tudi minus, čez dan pa med 18 in 22 stopinj Celzija. Konec naslednjega tedna pa bomo najverjetneje pod vplivom ciklonskega območja, kar predstavlja več možnosti za nastanek padavin. Nekoliko s ebo ohladilo.

Prihodnji teden nas čaka tudi premik ure in sicer v nedeljo, 26. marca, ko bomo prešli iz zimskega na poletni čas, v katerega smo vstopili oktobra lani. Naslednjo nedeljo bomo tako spali eno uro manj; kazalce bomo v noči iz sobote na nedeljo iz druge ure premaknili na tretjo.