Lillehammer

Ema Klinec šesta, a še vedno na vrhu

S.R./STA
15. 3. 2023, 20.46
Posodobljeno: 15. 3. 2023, 21.02
Deli članek:

Slovenska skakalka Ema Klinec je s šestim mestom obdržala vodstvo na turneji raw air.

Profimedia
Ema Klinec

Nemka Katharina Althaus je zmagovalka tekme svetovnega pokala smučark skakalk v norveškem Lillehammerju. Najboljša Slovenka je bila Ema Klinec na šestem mestu, Nika Križnar je bila deveta, točke sta dobili še Nika Prevc in Maja Vtič. Althaus je bila v vodstvu že po prvi seriji. Najboljša Slovenka Križnar je imela sedmo izhodišče, tik za njo je bila Klinec.

Začetek prve serije so zaradi premočnega vetra večkrat prestavili, v drugi pa je Althaus s 125,5 metra zadržala veliko prednost in slavila pred svetovno prvakinjo iz Planice Kanadčanko Alexandrio Louttit, ki je v finalu pridobila tri mesta. Na najnižji stopnički je končala Avstrijka Eva Pinkelnig, druga po polovici.

V drugi seriji je Klinec skočila 130,5 metra (234,3) in napredovala za dve mesti, Križnar pa je po slabšem doskoku in 125 metrih (223,5) dve mesti izgubila. Finale sta ujeli še Nika Prevc in Maja Vtič, ki sta bili na koncu uvrščeni na 24. in 28. mesto. Prevc je skočila 111,5, Vtič pa 108 m. Katra Komar je bila z 31. mestom prekratka za drugi nastop.

V seštevku turneje raw air je Ema Klinec obdržala prvo mesto, zdaj ima s 1444,9 točke 20,8 točke več kot današnja zmagovalka Althaus. Nika Križnar je v seštevku norveške turneje sedma.

"V prvi seriji sem naredila manjšo napako, a še vedno je bil skok dovolj dober, da sem v finalu skakala z najboljšimi. Drugi je bil potem spet lep. Čisto zadovoljna sem. Malo je zmanjkalo za stopničke, a ne glede na vse so to zelo dobri skoki in zdaj grem z največjim veseljem preizkusit, kaj nam bo prinesel Vikersund," je za Smučarsko zvezo Slovenije tekmo ocenila Klinec.