NIJZ

Izplačilo za delovno uspešnost tudi Kreku, Gabrovcu in Erženu

M. T. V./STA
14. 3. 2023, 20.50
Posodobljeno: 14. 3. 2023, 20.53
Deli članek:

NIJZ je v lanskem letu posloval s presežkom okoli 1,1 milijona evrov, kaže letno poročilo, s katerim se je danes seznanil svet zavoda. Obravnavali so tudi predlog izplačila redne delovne uspešnosti vodstvu NIJZ.

Bobo
Milan Krek

V lanskem letu so na zavodu v celoti sanirali finančno poslovanje, svet zavoda pa je k letnemu poročilu o delu NIJZ v letu 2022 in finančnemu načrtu za letošnje leto izdal pozitivno mnenje, so sporočili z NIJZ.

Na seji so sprejeli tudi sklep, da se okoli 820.000 evrov nameni za investicije in pokritje izgub iz prejšnjih let, obravnavali pa so tudi predlog izplačila redne delovne uspešnosti vodstvu NIJZ. Do nagrad so upravičeni nekdanji direktor NIJZ Milan Krek, generalni direktor Branko Gabrovec in strokovni direktor Ivan Eržen. "Delo vseh navedenih je bilo ocenjeno z oceno odlično. Svet NIJZ je sprejel Sklep o višini dela plače za redno delovno uspešnost za leto 2022 vodstvu NIJZ v višini 5% njihovih osnovnih plač v bruto zneskih," so zapisali na NIJZ. Vsi trije bodo prejeli izplačila v vrednosti okoli 1200 evrov bruto. Tako kot k načrtu mora tudi k izplačilu nagrad soglasje dati vlada.

Spomnimo, da je Krek opravljal funkcijo direktorja NIJZ od 1. 1. 2022 do 1. 7. 2022, nasledil ga je Gabrovec, Eržen pa je bil strokovni direktor od 15. 6. 2022 do 31. 12. 2022.

Na seji so ugotovili tudi, da je lani NIJZ uspešno realiziral svoj letni delovni načrt z nadaljevanjem "vzpostavljanja mreže centrov za duševno zdravje odraslih ter otrok in mladostnikov in aktivnostmi za zmanjševanje posledic epidemije covida-19 na duševno zdravje". Prav tako so izboljševali kakovost podatkov o čakalnih dobah in krepili digitalizacijo na področju zdravstva.

Na NIJZ pojasnjujejo tudi, da so odpravili vse nepravilnosti, ki jih je Računsko sodišče ugotovilo v lanskem letu, opravili pa so tudi notranjo revizijo poslovanja. Poleg tega bodo v prihodnjem letu opravili tako notranjo kot zunanjo revizijo dela in poslovanja zavoda.

Na seji pa so se dotaknili tudi investicij, pri čemer izpostavljajo energetsko sanacijo območne enote NIJZ na Trubarjevi cesti v Celju in območne enote v Murski Soboti. Pri tem poudarjajo, da je bila energetska sanacija na teh lokacijah zaradi neprimernih delovnih pogojev nujna.