Nov velik uspeh

Izjemni Lanišek znova na stopničkah!

S.R./STA
12. 3. 2023, 18.11
Posodobljeno: 12. 3. 2023, 18.24
Deli članek:

Po Emi Klinec, ki je danes na Holmenkollnu zmagala, se visokega drugega mesta veseli še Anže Lanišek. V finalu sta nastopila le dva Slovenca.

Profimedia
Anže Lanišek

Zmagal je Avstrijec Stefan Kraft, ki je s tem postal tudi zmagovalec norveške turneje na Holmenkollnu. Drugo mesto je po sobotni zmagi tokrat zasedel slovenski as Lanišek, tretji pa je bil Poljak Dawid Kubacki. Lanišek je podobno kot v soboto, ko se je s tretjega prebil na prvo mesto, tokrat s četrtega napredoval na drugo in zabeležil že 12. stopničke v sezoni. Štirikrat je zmagal, šestič je bil drugi, ima pa še dve tretji mesti.

Norveška skakalnica sicer danes ni bila pisana na kožo slovenskih skakalcev. Timi Zajc je tekmo sicer zaključil na desetem mestu, v potem ko je v finalu nastopil nekoliko slabše, preostali skakalci iz slovenske karavane pa se niso uvrstili v drugo serijo. Domen Prevc je bil 31., Rok Masle 35. in Žiga Jelar 42. Že v dopoldanskih kvalifikacijah pa je obstal Lovro Kos.

Naslednja postaja norveške turneje bo Lillehammer. Tam se bodo moški pomerili na dveh tekmah, in sicer v torek in četrtek, ženske pa bodo tam tekmovale v ponedeljek in sredo.