Zmešnjava in reklamacije

Vozniki točili bencin, pritekel pa je dizel

A.C., A.O.
9. 2. 2023, 12.16
Posodobljeno: 9. 2. 2023, 12.18
Deli članek:

Na Petrolovih bencinskih servisih v Rožni Dolini in v Brdih so kupci pred dnevi namesto bencina v avtomobilske bencinske rezervoarje natočili dizel. A za to ni bila kriva njihova raztresenost, gorivo so namreč zamenjali na prodajnih mestih. “Žalostno je, da se za napako niso javno opravičili,” pravi eden od kupcev, ki ima zaradi napake na avtomobilu precejšnjo škodo.

Leo Caharija
Na Petrolovem prodajnem mestu v Rožni dolini se je pred dnevi zgodila neljuba napaka, saj je prišlo do mešanja goriv.

"Motor je začel med vožnjo poskakovati, zasvetile so opozorilne luči, nato pa je avto crknil," razlaga bralec, ki nas je obvestil o napaki, ki se je pred nekaj dnevi zgodila na Petrolovem bencinskem servisu v Rožni Dolini.

Potem ko je avtomehanik pregledal njegov avtomobil, je bila edina razlaga za okvaro motorja ta, da je nekdo v bencinski rezervoar namesto bencina natočil dizel. Sam se je dobro spomnil, da tega ni storil, zato je bilo hitro jasno, da so za zmešnjavo z gorivi, visok strošek v mehanični delavnici ter seveda organizacijo vsakdana brez avtomobila, dokler bo ta na popravilu, krivi na prodajnem mestu.

Na Petrolovem bencinskem servisu v Rožni Dolini naj bi mu potrdili, da je prišlo do zamenjave goriv in zagotovili, da bodo povrnili stroške za popravilo avtomobila. "Napake se dogajajo, to je človeško, da pa se ne javno opravičiš in obvestiš tistih, ki so nevede tankali napačno gorivo, se mi zdi nedopustno. Marsikdo tako niti ne ve, zakaj se mu je pokvaril avto in bo morda sam plačal več tisoč evrov škode," pravi bralec, ki ne želi biti imenovan.

Pojasnilo podjetja Petrol

Za pojasnilo smo se obrnili tudi na Petrol. Podjetje smo vprašali, do kakšne napake je sploh prišlo in kdaj so jo opazili. Zanimalo nas je tudi, kdo jih je nanjo opozoril, kako so ukrepali in ali bodo oškodovancem povrnili škodo ter predvsem kako to, da javnosti oziroma njihovih kupcev o tem niso obvestili. Iz njihove službe za korporativno komuniciranje pa smo dobili le skop odgovor: "Na prodajnem mestu Rožna Dolina je prišlo do mešanja goriv. Takoj po zaznani napaki je bila prodaja goriv ustavljena. Skladno s sprejetimi protokoli s kupci, ki so kupili oziroma natočili neustrezno gorivo, rešujemo reklamacijske zahtevke in se jim za neljubo situacijo tudi na tem mestu opravičujemo." Do podobne napake naj bi prišlo tudi na bencinskem servisu Štaloni v Kozarnem v Brdih. Ker gre za obmejna bencinska servisa, ki ju obiskujejo pretežno italijanski kupci, bodo odškodninski zahtevki na Petrol najverjetneje prihajali predvsem iz sosednje države.