Policija preverja okoliščine

Je voznik avtobusa nadlegoval 13-letno učenko?

Danijel Cek
8. 2. 2023, 18.45
Deli članek:

Sredi prejšnjega tedna je nekaj staršev vodstvu osnovne šole na Škofijah prijavilo neprimerno vedenje voznika šolskega avtobusa do nekaterih učenk. Po naših informacijah gre za 60-letnega domačina. Ravnateljica je staršem poslala dopis in primer prijavila policiji, direktor prevozniškega podjetja trdi, da so prijave lažne, policisti pa medtem že preiskujejo okoliščine.

Tomaž Primožič/FPA
Do nekaj šolarjev naj bi se 60-letni šofer avtobusa neprimerno vedel (fotografija je simbolična).

»Zadevo smo in bomo obravnavali zelo resno, ker je varnost otrok za nas na prvem mestu. Takoj po pridobljeni informaciji smo obvestili direktorja podjetja, se pogovorili z otroki in njihovimi starši ter poslali prijavo na policijo,« je starše učencev Osnovne šole Oskarja Kovačiča na Škofijah prejšnji teden v pismu nagovorila ravnateljica Vlasta Baraga. Dopis je sledil prijavi staršev nekaterih otrok, da se eden od voznikov šolskega avtobusa do nekaterih učenk vede neprimerno.

Deklica v šolo prišla objokana 

V spletnih medijih je v petek završalo; 60-letni šofer naj bi učenko osmega razreda, torej 13-letnico, proti njeni volji dve uri zadrževal na avtobusu, jo spolno nadlegoval, ji govoril opolzke besede, ko pa jo je spustil, je v šolo pritekla vsa objokana. »O tem dogodku sem prvič prebrala danes na spletu, pa moja hčerka pozna vse osmošolke,« nam je v petek povedala predsednica sveta staršev Neja Bonbek Natek.

Kljub očitno napihnjenim podrobnostim pa je pojasnila, da so se po besedah staršev nekaterih otrok na avtobusu dogajale neprimernosti, ki so terjale prijavo. Kaj konkretno naj bi se dogajalo, ni želela povedati, ker naj bi s tem razkrili identiteto vpletenih otrok. »Starši so seveda šokirani in zaskrbljeni. V takih primerih je dobro, da starši in šola stopimo skupaj in se odzovemo enotno. Menimo, da so taki dogodki dodaten opomnik, naj se pogovorimo s svojimi otroki, kaj je še dopustno in kaj presega meje dopustnega, ter jih spodbudimo, da v primeru nedopustnega obnašanja takoj spregovorijo,« je dejala in dodala, da se starši strinjajo, naj prepustijo raziskovanje pristojnim službam, in pričakujejo, da bodo te pravilno ukrepale. »Smo pa starši v tem ravnanju prepoznali neprimerno obnašanje. Mislim, da govorim v imenu vseh, ko pravim, da smo zadovoljni z načinom, kako je šola ob dogodku ukrepala,« je še povedala.

Direktor prevoznega podjetja zanika krivdo voznika

Šolarje šole na Škofijah prevažajo vozniki podjetja MPOV, ki ima sedež v Črnomlju. Direktor Miro Puhek je za medije povedal, da gre za izmišljeno zgodbo dekleta, ki je ljubosumna na voznika, ker naj ji ne bi posvečal toliko pozornosti kot drugim učencem. Po naših podatkih naj bi se prijava nanašala na 60-letnega voznika, sicer upokojenca, ki živi na Škofijah, torej je domačin. Po direktorjevih besedah se dekleta neupravičeno znašajo nad šoferjem, zaradi lastnega nezadovoljstva. »Omenjeni voznik od srede ne opravlja več šolskih prevozov, kako bomo/bodo zadevo reševali naprej, bo znano v prihodnjem tednu,« je staršem še sporočila ravnateljica in dodala, da ji je Puhek dejal, da imajo hudo kadrovsko stisko, ker ni voznikov, ki bi opravljali delo šolskih prevozov. S koprske policijske uprave so nam v petek sporočili le, da so prijavo o neprimernem ravnanju voznika prejeli in primer obravnavajo.