Avtobusi ne bodo vozili?

Vozniki na shodu opozorili: "To ni protestni shod, ampak klic na pomoč"

E.J./STA
4. 2. 2023, 17.30
Posodobljeno: 4. 2. 2023, 17.39
Deli članek:

Na kranjski avtobusni postaji se je danes na shodu zbralo približno 70 članov Sindikata voznikov avtobusov Slovenije. Kot pravijo, so ogorčeni nad dogajanjem v javnem potniškem prometu, razvrednotenjem njihovega poklica, nedostojnim plačilom in nehumanim delovnim časom.

STA
Ne izključujejo niti popolne ustavitve dejavnosti, so dejali vozniki.

Zahtevajo takojšnje spremembe, poroča Radio Slovenija. V sindikatu izpostavljajo še, da po novem nekateri vozniki ne bodo več imeli niti minimalne plače, zato znova apelirajo na državo in delodajalce. "To ni protestni shod, ampak je bolj že klic na pomoč," je za radio dejal predstavnik sindikata Dejan Osterman.

Avtobusi ne bodo vozili?

Pri svojih zahtevah bodo vztrajali, in če jim država in delodajalci ne bodo prisluhnili, bodo s shodi nadaljevali, napovedujejo. Ne izključujejo niti popolne ustavitve dejavnosti.

Prvi shod sindikata voznikov avtobusov je bil sredi decembra pred upravno stavbo družbe Nomago v Ljubljani, udeležilo se ga je nekaj več kot 50 članov sindikata. Pozvali so k dostojnim plačam zaposlenih voznikov avtobusov, glavna zahteva je bila zvišanje plač za letno stopnjo inflacije.