Pogrešate nakit ali denar?

Eugenija Carl: osebna negovalka, 65-letna Izolanka, je oropala tudi mojo mamo

E. J.
3. 2. 2023, 08.55
Posodobljeno: 3. 2. 2023, 12.17
Deli članek:

Starostnike je 65-letnica neusmiljeno oropala, medtem ko naj bi jih negovala. Javila se je še znana novinarka Eugenija Carl, ki je povedala, da je bila žrtev roparke tudi njena mama in izdala še nekaj podrobnosti, o katerih je zaradi preiskave do sedaj morala molčati.

Mateja Jordovič Potočnik
Eugenija Carl je zaradi preiskave morala molčati, zdaj pa je povedala, kdo je osebna negovalka, ki je ropala starostnike na Obali.

Na PU Koper obravnavajo prav poseben primer: kazniva dejanja velikih tatvin oziroma tatvin denarja in vrednejšega nakita ter nasilništva, katerih je osumljena 65-letna Izolanka.

Ta je opravljala naloge osebne negovalke pri več oskrbovancih. Kot pišejo policisti, je "izkoriščala nemoč in zdravstvena stanja starostnikov ter zlorabljala njihovo nemoč, saj zaradi takšnega stanja starostniki nimajo in ne morejo imeti nadzora nad vrednostnimi predmeti v lastnem stanovanju ter zaupajo osebam, katerim so predani v varovanje in oskrbo."  

Tako je takrat, ko naj bi opravljala delo negovalke, poiskala in si prilastila nakit ter denar več starostnikov, v enem primeru pa je bila celo nasilna in agresivna.  Zoper osumljeno je bila podana kazenska ovadba za kazniva dejanja velikih tatvin in za nasilništvo, za katero je predvidena kazen zapora do dveh let.

Davor Tozan s sektorja kriminalistične policije PU Koper je povedal, da so zoper osumljeno že v letu 2020 in 2021 podali kazenske ovadbe zaradi istovrstnih kaznivih dejanj. Glede nakita je pozval oškodovance, naj se zglasijo na policijski postaji in preverijo, če gre za njihovo lastnino.

Okradla je tudi mamo Eugenije Carl

Kot pa je zapisala znana novinarka Eugenija Carl, gre za Izolanko Svetlano Kutin, oskrbovalko, "ki je psihično in fizično trpinčila mojo mamo. Januarja, ko sem to javno objavila, sem morala zaradi interesa preiskave molčati o njenih se drugih kriminalnih dejanjih. Velikih tatvinah denarja in zlatnine. Povsod, kjer je oskrbovala starostnike, je družinam zmanjkoval zlat nakit in denar, tudi velike vsote. Z njenim soglasjem prilagam tudi fotografije ene od okradenih družin, ki je v svoji hisi slikala vsebino kovčka in denarnice Kutinove."  

"Očitno se ženska ne ustavlja pred ničemer in nikomur, brez sramu in morale Naša družina pogreša poročno rinko mojega pokojnega očeta, dva mamina zlata prstana in zlato broško, ki je bila očetovo darilo mami za obletnico poroke," je še zapisala Carl. Povedala je še, da se sumi, da Kutin zlato prodaja v zlatarnah in zastavljalnicah ali ga pretaplja. Do sedaj jih je, skupaj z njo, sedem ovaditeljev.

Policija pa je sporočila, da so pri 65-letnici opravili preiskavo stanovanja in drugih prostorov po odredbi sodišča. Pri njej so našli nakit, za katerega sumijo, da je ukraden. Policisti še pozivajo morebitne oškodovance tovrstnih kaznivih dejanj, da pokličejo na 113 ali se zglasijo na najbližji Policijski postaji zaradi podaje prijave oziroma ovadbe.

Profimedia
Nakit, ki so ga našli med preiskavo stanovanja 65-letnice.

Profimedia
Izolanka je kradla denar in nakit tistim, ki so ji zaupali in jo spustili v svoj dom.