Kužki okupirali oskrbnika

VIDEO: Najlepši trenutki iz zavetišča Horjul

P.K.
2. 2. 2023, 16.27
Posodobljeno: 2. 2. 2023, 17.40
Deli članek:

Na družbenih omrežjih srca Slovencev grejejo posnetki iz horjulskega zavetišča, kjer predani oskrbniki skrbijo za mačke in pse, ki so ostali brez doma.

Facebook
Oskrbnik Jurij in kužki, žejni pozornosti.

S Slovenci zavetiška ekipa deli tudi izseke svojega dne. Med rednimi delovnimi obveznosti tu in tam vzamejo v roke kamero in posnamejo dogajanje, kot pred dnevi, ko je eden od oskrbnikov crkljal novo leglo kužkov - osem prikupnih psičkov. 

Gre za oskrbnika Jurija, ki skupaj s svojo življenjsko sopotnico Polono svoje poslanstvo uresničuje v zavetišču, kjer na leto sprejmejo okoli tisoč živali.

Na tej povezavi lahko vidite živali, ki čakajo posvojitev. Kliknite TUKAJ. Na Horjulu bodo sicer veseli tudi donacij za oskrbo svojih varovancev. Donacijo v višini 1 EUR lahko oddate z SMS, v katerega vpišete ZH in sporočilo pošljete na 1919. Za donacijo v višini 5 EUR, pa na isto številko pošljite SMS s ključno besedo ZH5.

Žal pa zgodbe, ki jih delijo, niso vedno prijetne. Kot ta, ko je neznanec včeraj v Planini nad Horjulom zavrgel osem pasjih mladičev.