Prepoved 'bolniške'

Kolektiv RTV: Urbanija grozi Rebernikovi, da jo bo odstavil!

R.T.
30. 1. 2023, 13.00
Posodobljeno: 31. 1. 2023, 09.29
Deli članek:

Kot poroča portal Tukaj smo, kjer kolektiv RTV Slovenija javnost obvešča o zaostrenih razmerah na naši nacionalni televiziji, odgovorna urednica informativnega programa Jadranka Rebernik ne sme več na 'bolniško'.

Mediaspeed
Odgovorna urednica informativnega programa Jadranka Rebernik.

"Javnost obveščamo o zaostrenih razmerah na RTV Slovenija in pomenu javnega servisa za demokratično družbo," pišejo na portalu Tukaj smo, kjer uvodoma pojasnijo, da se na RTV-ju ne zgodi nič brez direktorja TV Slovenija Uroša Urbanije. "Večino navodil dobijo njegovi podrejeni (in tudi formalno nadrejeni!) v njegovi pisarni, na štiri oči. Občasno četico najbolj zvestih izvrševalcev ukazov (Plaskanovo, Nahtigala, Korenovo…) povabi tudi na kosilo v bližnjo restavracijo. Na RTV-jeve stroške si privoščijo nadstandardno kosilo, dodajo še kakšno sladico in sestavijo nov Dnevnik ali Odmeve," uvodoma pojasnijo.

Prepoved 'bolniške'

A čeprav se zdi to "življenje kot v raju, bi rekli na prvi pogled. Ampak ne, šef z rezultati ni zadovoljen. Najbolj ga muči, da Rebernikova zelo pogosto v kritičnih trenutkih ostane doma, na bolniški'. Tako mora bitko z novinarji biti neizkušena Korenova, ki ne pozna niti osnov produkcije, ne zna uporabljati osnovnih orodij za ustvarjanje informativnih oddaj, nima vsebinskih idej, kontaktov s potencialnimi sogovorniki in predvsem, ne pozna delovnega procesa." Kot pišejo, Rebernikovo tako na sestankih zastopa Ksenija Koren, ki pa "ve tako malo, da ves čas raje molči. Na vprašanje novinarjev ob eni od številnih programskih napak, ali bo kdo odgovarjal, je tako Korenova odgovorila: Ali naj samo sebe kaznujem?'"

STA
Uroš Urbanija, direktor TV Slovenija.
Tako naj bi Urbaniji zmanjkalo potrpežljivosti in je Rebernikovi zagrozil, da jo bo odstavil, če gre samo še enkrat na 'bolniško'. "V normalnih firmah bi Rebernikova Urbanijo takoj prijavila za mobing. V 'Urbaniji firmi' pa gredo raje na še eno službeno kosilo. Vsem je namreč jasno, da jih je tako malo, da se ne smejo skregati med sabo. In da morajo pogoltniti še takšne žalitve in grožnje, da lahko še za kak teden obdržijo svoje položaje."