Objestnost

FOTO: Popularni selfiji ob avtocestah: tokrat na zasneženi primorki

E. J.
23. 1. 2023, 14.04
Posodobljeno: 23. 1. 2023, 14.05
Deli članek:

Po Sloveniji oblino sneži, zato marsikje prihaja do zastojev, kar se očitno nekaterim zdi primeren trenutek za 'selfie'.

PU Novo mesto
Ne pozabite na toplo obutev, so še sporočili iz PU Novo Mesto.

Pretekli teden smo pisali o milo rečenem nenavadnem dogodku v Celju, kjer je neznani voznik fotografiral dogajanje ob avtocesti - vozilo je stalo na odstavnem pasu z odprtimi vrati, voznik in sopotnica pa sta ustvarjala fotografije na snegu. 

Ta teden se je, kljub množičnem zgražanju medijev in zavodov, ki se ukvarjajo z varnostjo v prometu, zgodba ponovila na primorski avtocesti med Razdrtim in Postojno. Neznanec je sredi močnega sneženja, ko so vozila stala v koloni, brezbrižno stopil iz vozila in naredil "selfie".

"Hoja po avtocesti je nevarna in z razlogom prepovedana, zato vas prosimo, da tega ne počnete," so ob fotografiji zapisali na profilu InfoPot na Facebooku. "Če že potrebujete sliko z avtoceste, lahko to varno storite na počivališčih."

Na situacijo so se pošalili tudi na Policijski upravi Novo Mesto, kjer os objavili zabavno fotografijo voznika v - natikačih. "Priznamo, naša napaka... Ob vseh nasvetih za varno udeležbo v prometu smo pozabili opozoriti voznike, naj se toplo obujejo in oblečejo."

To pa ni edina objestnost, ki se je zgodila na naših cestah. Danes ponoči so policisti na avtocesti Maribor - Ljubljana, kjer je omejitev hitrosti 130 km/h, vozniku izmerili kar 248 km/h.