Brez sramu

Zdravnik v tednu dni prejel podkupnino od 62 bolnikov z rakom

Ž.K.
22. 1. 2023, 09.51
Posodobljeno: 22. 1. 2023, 09.53
Deli članek:

Vodja onkološkega oddelka okrožne bolnice u Suceavi v Romuniji je bil aretiran po tem, ko so ga obtožili, da v samo tednu dni kar 62 pacientom pobral denar, v zameno za zdravljenje.

Profimedia
/

Policija je za brezvestnega zdravnika odredila pripor. Med preiskavo njegove ordinacije, avta in stanovanja pa naj bi odkrili dokaze o prejemu kar 64 podkupnin, 62 od teh je prejel v enem samem tednu. Olajševalna okoliščina je, da ni bil drag. Pacienti so zdravniku namenjali različne zneske med 10 in 40 evri, ni pa se branil niti praktičnih daril, hrane in sladkarij.

Policija je s preiskavo pričela po tem, ko se prejeli več prijav pacientov, da zdravnik za pričetek zdravljenja terja denar. Po poročanju romunskih medijev je imel omenjeni zdravnik kot šef onkološkega oddelka 3.500 evroov plače poleg teg a panaj bi delal tudi na dveh zasebnih klinikah. Ob aretaciji zdravnika se je oglasil tudi romunski minister za zdravje Aleksandru Rafila in dejal, da ima nično toleranco do tovrstnih koruptivnih dejanj, a da se bo morala spremeniti tudi mentaliteta ljudi, ki denar prostovoljno dajejo.