Jutri bo zapihal veter

Vreme: še naprej bosta padala dež in sneg

E. J.
18. 1. 2023, 08.19
Posodobljeno: 18. 1. 2023, 08.25
Deli članek:

Danes bo spremenljivo vreme s plohami, jutri bo oblačno, v notranjosti države bo rahlo do zmerno snežilo.

profimedia
Še naprej se bosta mešala dež in sneg.

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem na zahodu in jugu bodo nastajale krajevne plohe, deloma snežne, lahko tudi zagrmi. Na Primorskem in Notranjskem bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 8, ob morju do 10 °C.

Jutri sneg in veter

Jutri bo oblačno, v notranjosti Slovenije bo rahlo do zmerno snežilo, na Primorskem bo nastalo nekaj ploh, več padavin bo na jugovzhodu. Na severu in vzhodu Slovenije bo zapihal severnik, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 2, na Primorskem okoli 4, najvišje dnevne od -3 do 3, na Goriškem in ob morju okoli 7 °C.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami. Ponekod bo pihal jugozahodni veter.

Kaj nas čaka?

Jutri bo oblačno. V Istri in v Furlaniji Julijski krajini bo nekaj ploh, nad Jadranskim morjem lahko nastane tudi kakšna nevihta, na severnem Hrvaškem pa bo občasno rahlo snežilo. Ob severnem Jadranu bo pihala burja. V petek in v soboto bo zmerno do pretežno oblačno z burjo na Primorskem. V soboto se bo tudi v notranjosti krepil severnik. Na jugovzhodu bo občasno rahlo naletaval sneg, so še zapisali na straneh agencije za oko0lje (Arso).