Matjaž Alič- Ramon

Umrl nepogrešljiv član znane slovenske glasbene zasedbe

J.V.
13. 1. 2023, 14.00
Posodobljeno: 13. 1. 2023, 14.09
Deli članek:

Mediaspeed
Po hudi bolezni se je poslovil Matjaž Alič - Ramon.

Minulo noč se je po hudi bolezni poslovil Matjaž Alič, ki je bil med prijatelji in znanci znan po vzdevku Ramon. Poznali ga niso samo ljubitelji rocka v domači Idriji, ampak po vsej Sloveniji, saj je bil nepogrešljiv član zasedbe Zablujena generacija. Pomembno sled je pustil tudi kot podjetnik v panogi kartonaže, v kateri je nadaljeval družinsko podjetniško tradicijo, poroča idrija.com.

Mediaspeed
Zablujena generacija leta 2007 na koncertu v Mariboru.

"Matjaž Alič Ramon je bil letnik 1978. Kot podjetnik je nadaljeval družinsko tradicijo papirništva in kartonaže. Dejavnost je pred desetletjem iz domače garaže preselil v poslopje pri Rovinčerju, po nakupu poslopij nekdanjega Simplexa na Vojkovi ulici pred štirimi leti pa je dejavnost postopoma selil v Idrijo. ​Vedno zvedav in odprt za novosti se je pridružil zasedbi Zablujena generacija in z njimi obredel brez števila odrov po Sloveniji in sosednjih državah," med drugim poroča omenjeni portal.

Profimedia
Poznali ga niso samo ljubitelji rocka v domači Idriji ampak po vsej Sloveniji.

"Ramon po pripovedovanju prijateljev ni kompliciral, stvari je vzel take kot so bile in se ni obremenjeval z neko navidezno popolnostjo. V Zablujeno generacijo je vnašal iskrenost, njegovi odrski nastopi pa so bili vsak posebej unikat. Ob igranju v zasedbi Zablujena generacija se je zadnja leta posvečal tudi solistični karieri. Posnel je vrsto lastnih skladb in za sedem teh tudi videospote," še piše idrija.com.