županske volitve

V volilnih štabih celjskih županskih kandidatov nestrpno pričakujejo rezultate

STA
4. 12. 2022, 19.25
Posodobljeno: 4. 12. 2022, 19.27
Deli članek:

V volilnih štabih neodvisnega kandidata za celjskega župana Matije Kovača in aktualnega župana Celja Bojana Šrota, ki občino vodi že 24 let, nestrpno pričakujejo objavo prvih izidov drugega kroga lokalnih volitev, se pa podporniki v obeh štabih še zbirajo.

STA
Matija Kovač in Bojan Šrot

V volilnem štabu aktualnega župana Bojana Šrota, ki je kandidat Celjske županove liste, se počasi zbirajo njegovi podporniki, ki so prepričani v njegov novi, že sedmi mandat na čelu Celja. Kot je Šrot povedal pred objavo rezultatov, pričakuje, da bodo ti precej tesni. Kot je dejal za POP TV, se tekma v drugem krogu začne z ničle. "Sicer pa pravijo, ljudje izbirajo, ljudstvo izbere. Nimam nekega občutka in težko napovem, kaj se bo zgodilo," je dela Šrot in dodal, da je bila kampanja pred drugim krogom nekoliko bolj vsebinska, ob tem pa je razočaran, da je prihajalo tudi do nestrpnosti in sovražnega govora ter političnega vandalizma. "Sicer pa si vsak, ki je že kdaj vodil kampanjo, ponavadi pripravi kakšen rezervni plakat in prelepi vandalizme. Očitno je nasprotna stran menila, da ji to koristi," je še dodal Šrot in pri tem ciljal na očitke, da naj bi se njegovi podporniki lotili omadeževanja plakatov protikandidata.

Prav na slednje je opozoril Matija Kovač, ki je bil sicer zadnja dva mandata svetnik Levice v celjskem mestnem svetu. Kot je dejal, je šlo za nedopusten vandalizem nad njegovimi volilnimi plakati v mestu. Ocenil je, da gre pri tem za napad na vse podpornike in podpornice, Celjanke in Celjane, ki si na današnjih volitvah želijo spremembe v mestu. Kovač je izrazil prepričanje, da si zaslužijo alternativo. Kot je dodal, verjame v zmago. "Želim si, da izkoristijo priložnost soodločanja o prihodnosti našega mesta in se zato ponovno odpravijo na volitve. Spremembe so nujno potrebne in zdaj je prava priložnost zanje," je dejal in dodal, da je vesel obdobja kampanje ter zelo dobre ekipe, ki ga je pri tem spremljala.

V prvem krogu so Šrotu volivci namenili 46,9 odstotka glasov, Kovač pa je prejel 33,1 odstotka.