V porazih našel uspeh

Janša naredil analizo in napovedal prihodnost

R.T.
30. 11. 2022, 22.09
Posodobljeno: 30. 11. 2022, 22.10
Deli članek:

Janez Janša je objavil poreferedumsko analizo, in ugotovil, da je SDS uspela nagovoriti celo več volivcev kot na parlamentarnih volitvah.

Profimedia
Janez Janša

Med referendumsko kampanjo so pobudniki v javnih nastopih poudarjali, da ne gre za nagajanje novi vladi, pač pa da refrendume zahteva ljudstvo. V kampanji se je angažiral ves aparat, ki ga desnica premore. Novo vodstvo RTV je poskrbelo za nekaj najbolj bizarnih soočenj, kar smo jim bili priče v zgodovini televizije, v katero politično smer zadnje mesece piha veter na Kolodvorski pa je jasno. Kljub temu je nedeljsko glasovanje pokazalo, da volivci in volivke SDS-ovih udarniških akcij ne odobravajo.

A Janez Janša se je kljub trem zavrnjenim predlogom v porefrendumski analizi na twitterju pohvalil z uspehom. Kot je navedeno v zapisu, ki ga je delil, je kljub vsem preprekam, ki jih je nepravično življenje SDS-u poslalo na pot, ob bistveno nižji volilni udeležbi kot na parlamentarnih volitvah, za pobude SDS glasoval realno večji delež volivcev. Janša izpostavlja Zakon o vladi proti kateremu je glasovalo 308.000 volivcev in volivk kar znatno več kot pa 280.000 glasov volivcev, ki so jih uspeli zbrati na parlamentarnih volitvah, kjer je bila volilna udeležba več kot 70 odstotna. Po tem, ko se je s premetavanjem številk malce potolažil je seveda še napovedal temno prihodnost z avse tri zakone in koalicijo, ki jih je sprejela. Zakon o vladi bo po njegovo prinesel nove stroške ter kaos v delovanju vlade in koalicije. Prestavitev veljavnosti Zakona o dolgotrajni oskrbi naj bi se vrnila novi vladi kot bumerang. "Nič ni bolj nevarnega z apolitično opcijo na oblasti kot res razjarjena velika interesna skupina, ko spozna, da jih je nekdo prevaral."  lahko preberemo v zapisu, kjer piše še, da "upokojenci ne protestirajo in kolesarijo po ulicah, hodijo pa množično na volitve." Zakon o RTV naj bi privedel do popolne servilnosti in nekritičnosti medijev do vlade. In ko naj bi birokrati videli, da je Golobu in Lorednu brez medijske kritike dovoljeno vse, naj bi prišlo do popolne samopašnosti.