kmalu nov preobrat

Kdaj se bodo naslednjih snežink veselili v nižinah?

S.R.
28. 11. 2022, 11.18
Deli članek:

Ljubitelji zimske idile so po razočaranju prejšnji teden, ko so sneženje do nižin dočakali le v redkih delih Slovenije, dolgih nosov krenili v višave. Vendarle se je že začela smuka. Nič kaj boljši niso obeti za naslednje dni, a vse še ni izgubljeno.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Kot so napovedali meteorologi pri agenciji Arso, bo danes zmerno do pretežno oblačno in ponekod megleno. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 11 stopinj Celzija. Oblačno in povečini brez padavin bo tudi jutri. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja, ki se bo popoldne krepila. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 2, na Primorskem okoli 5, najvišje dnevne od 0 do 4, na Primorskem okoli 10 stopinj Celzija.

Šele v sredo in četrtek - oba dneva bosta oblačna - lahko nižine doseže tudi kakšna snežinka. V zahodni Sloveniji bo sicer povečini suho, drugod pa bodo občasne padavine, tudi ponekod po nižinah bo rahlo snežilo, so napovedali meteorologi. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Manj zanesljiva modelska napoved za naslednjih deset dni kaže, da bodo podobne razmere vladale tudi v petek, nato pa se bo znova nekoliko otoplilo.

Arso
Modelska napoved za naslednjih 10 dni.