Zavajanje

Kako je poraz prenesel Janez Janša?

G.G./STA
27. 11. 2022, 22.12
Posodobljeno: 27. 11. 2022, 22.45
Deli članek:

Prvaka največje opozicijske stranke Janeza Janše ni bilo na sedežu stranke v Ljubljani, saj se nahaja v tujini.

Primož Lavre
Janez Janša se je odzval na Twitterju.

Se je pa Janša odzval na Twitterju, svojem najljubšem družbenem omrežju. Ocenil je, da so ljudje glasovali za misleč, da s tem svoje pravice branijo. "S čim jih lahko ob 99-odstotnem medijskem monopolu zavedejo naslednjič," se je vprašal.

Glede sprememb zakona o vladi pa je zapisal, da je rezultat prek 40 odstotkov za predlog SDS o zavrnitvi zakona z vidika politično-strankarskih preračunov "čisto OK". "Ni pa OK z vidika našega skupnega interesa, ni OK za davkoplačevalce, ki jih čakajo od večine podprti novi stroški," je prepričan Janša.

Svojemu slogu se ni izneveril niti poslanec SDS Branko Grims. Ocenil je, da je bilo pred referendumi veliko medijskih manipulacij in zavajanj ter napačnih trditev, o čem ljudje v resnici odločajo. Zahvalil se je vsem, ki so odšli na referendum, še posebej pa tistim, ki so glasovali proti trem zakonom in za to, "da bi bila Slovenija bogatejša, uspešnejša, pluralna in da bi imeli pravice iz trajnostne oskrbe". V takih razmerah se moramo po njegovih besedah vprašati, kakšne so razmere v Sloveniji, da se je "namesto o vsebini uspelo preko medijev kanalizirati razpravo v ideologijo in osebne predsodke, kdo je za tega in kdo je za onega, namesto da bi se ljudje odločali, kaj je zanje bolje, kaj je bolje za njihovo denarnico". "In potem ni čudno, če so razmere v Sloveniji vse bolj podobne tistim iz Nemčije leta 1933," je še dodal.