Predsednica vseh?

Nataša Pirc Musar objavila glasovnice, na refrendumih trikrat obkrožila "ZA"

R.T.
24. 11. 2022, 09.04
Posodobljeno: 24. 11. 2022, 11.07
Deli članek:

Novoizvoljena predsednica države Nataša Pirc Musar je javno podprla vse tri zakone, ki jih poskuša SDS izpodbijati na referendumu. Na predčasnem glasovanju je trikrat glasovala za potrditev

Facebook
Novoizvoljena predsednica je trikrat glasovala za.

Pravnica in novoizvoljena predsednica Nataša Pirc Musar se je udeležila predčasnega glasovanja za referendume o noveli zakona o Radioteleviziji Slovenija, spremembah zakona o dolgotrajni oskrbi in zakona o vladi. Za razliko od odhajajočega predsednika države Boruta Pahorja, novoizvoljena predsednica očitno ne bo tako previdna pri izražanju svojih stališč.

V torek je na Facebooku objavila fotografijo vseh treh glasovnic, iz katere je razvidno, da je trikrat glasovala za sprejem zakonov, ki jih je sprejela vladna koalicija pod vodstvom premiera Roberta Goloba. "Tokrat sem šla predčasno volit. Pojdite na referendum in izrazite svojo voljo. Hvala vam," je ob tem pripisala.

To po pričakovanju ni navdušilo predsednika SDS in nekdanjega premiera Janeza Janše in njegovih sledilcev. Prav tako nad njeno potezo niso navdušeni preostali volivci desno usmerjenih političnih strank, saj je Pirc Musarjeva po izvolitvi v preteklo nedeljo dejala: "Potrudila se bom, da bom resnično predsednica vseh". 

""Predsednica “vseh” @nmusar dela kampanjo samo za nekatere. Tiste na oblasti. Hitro se je povolilna megla razkadila," je na svojem najbolj priljubljenem družbenem omrežju zapisal Janša.

Prvak SDS je sicer dan po izvolitvi Pirc Musarjeve celo zmogel spisati čestitko. Ob tem je izrazil pričakovanje, da bo prva ženska predsednica Republike Slovenije pravična in da bo konstruktivno sodelovala v skupno dobro.