Ljubljanskim kolegom rekel adijo

Se Anže Logar poslavlja od SDS?

Žiga Kariž
21. 11. 2022, 11.49
Posodobljeno: 21. 11. 2022, 12.33
Deli članek:

Anže Logar poslanec stranke SDS je svojo celotno predsedniško kampanjo gradil na distanciranju od stranke SDS. Se dejansko poslavlja?

Primož Lavre
Anže Logar je odstopil kot predsednik mestnega odbora SDS.

Anže Logar je kot predsedniški kandidat celotno svojo kampanjo gradil na oddaljevanju od stranke SDS ter v spravljivem političnem tonu, ki ga drugače na desni strani politične mavrice v zadnjih letih nismo vajeni. Kljub temu, da ga je v boju za predsedniški položaj premagala Nataša Pirc Musar, pa je Anže Logar dosegel dober politični rezultat in uspel pridobiti glasove številnih ljudi, ki ne sodijo v krog volivcev stranke SDS. Po tem, ko so bili znani rezultati predsedniških volitev, je za veliko vznemirjenja poskrbel z izjavo, da smo na pragu nečesa velikega ter da se v v trenutku, ko se ena vrata zapro, odprejo druga. 

Svojih besed Logar ni nikoli natančno pojasnil, zato so se začela ugibanja, kam ga bo v bodoče vodila politična pot. Del političnih analitikov meni, da bi lahko pričel projekt nove stranke, ki bi nagovarjala predvsem sredinske volivce. Če je bil Logar po volitvah precej skop z razlagami, pa bolj glasno govorijo njegova dejanja. Tako njegovega podpisa ni bilo pod predlogom za izvedbo posvetovalnega referenduma o spremembah Zakona o dohodnini. Predlog so podpisali vsi poslanci in poslanke stranke razen Logarja in Alenke Jeraj. Ko smo ga prosili za razlago, zakaj njegovega podpisa ni, odgovora nismo prejeli. 

DZ-RS
Anže Logar se ni podpisal pod predlog za posvetovalni refrendum.

Danes pa je presenetil še z novico, da odstopa kot predsednik Mestnega odbora stranke SDS. Uradni razlog na bi bil slab rezultat na lokalnih volitvah, na katerih je SDS v ljubljanskem mestnem svetu osvojila le šest mandatov, torej kar štiri manj kot na prejšnjih volitvah, ko so jih dobili 10.  Slabo se je odrezal tudi njihov županski kandidat Igor Horvat, ki so mu Ljubljančani in Ljubljančanke namenili le nekaj več kot 6 odstotkov glasov.