Napadalec se je hvalil na spletu

Nika Kovač spet tarča napada

Ž.K.
15. 11. 2022, 22.07
Posodobljeno: 15. 11. 2022, 22.23
Deli članek:

Nika Kovač in aktivistke Inštituta 8. marec so bile na Ptuju zopet tarča napada, tokrat v verbalni obliki. Zafrustrirani možak se jih je odločil nagnati s Ptuja.

twitter
Napadalec je ekipo Inštituta 8.marec tudi slikal in objavil slike na twitterju.

Inštitut 8. marec je danes preko socialnih omrežij delil zapis, v katerem opisujejo neljub dogodek, ki se jim je primeril med kampanjo s katero želijo ljudi osvestiti o pomenu prihajajočih referendumov. Ko je ekipa prispela na Ptuj jih je tam pričakal razjarjeni občan, jih začel spraševati, kdo jih plačuje in poditi s Ptuja, češ, da tam niso zaželjeni.

Ko se je ekipa Inštituta že želela odpeljati so jih poklicali lokalni aktivisti in jih povabili nazaj. Po tem, ko so o neljubem dogodku preko socialnih omrežij obvestili javnost, se je javil tudi moški, ki jih je napadel in se na twitterju predstavlja kot Luis Horvat.

Desničarski twitter aktivisti so se spravili tudi na fanta, ki je spremljal ekipo 8. marca in je imel okoli vratu obešen ključ avtomobila. Za potrebe relativizacije dogodka, so v avtomobilskem ključu prepoznali nož, fanta pa obtožili, da je nelegalno zaposlen varnostnik. Seveda je vse izmošljotine poobjavil tudi nekdanji predsednik vlade.