Interpelacija

Notranja ministrica Tatjana Bobnar se bo zagovarjala pred poslanci

M.K. / STA
13. 11. 2022, 10.39
Posodobljeno: 13. 11. 2022, 13.10
Deli članek:

Pred poslanci je po pol leta mandata še druga interpelacija. V ponedeljek se bo v državnem zboru zagovarjala notranja ministrica Tatjana Bobnar, proti kateri so v SDS vložili interpelacijo.

sta
tatjana bobnar

Potem ko je zunanja ministrica Tanja Fajon minuli teden uspešno prestala interpelacijo o svojem delu, se bo v ponedeljek na izredni seji pred poslanci zagovarjala še ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar.

Interpelacijo so vložili v SDS, kjer ji med drugim očitajo zlorabo funkcije, zavajanje javnosti in opustitev dolžnostnih ravnanj. Zmotilo jih je odstranjevanje ograje na meji, ravnanje policije ob nedavni aferi o domnevnih spolnih zlorabah ter dopis glede podpor za predsedniške kandidature. Ministrica očitke zavrača in meni, da interpelacija ni podkrepljena z dejstvi ali pa so ta izkrivljena.

Zato poslancem predlaga, naj interpelacijo v celoti zavrnejo. Glede na razmerja moči v državnem zboru sicer interpelacija nima realnih možnosti za uspeh, saj ministrica Bobnar uživa podporo strank koalicije in se bo tako najverjetneje obdržala na ministrskem položaju. Koalicijske Gibanje Svoboda, SD in Levica so sicer že ob vložitvi obeh interpelacij očitke zoper ministrico označile za prazne, neresne in brez utemeljitve.