Halo, dostava

Slovenec poklical, naročil in plačal 1800 evrov

P.K.
6. 10. 2022, 10.54
Posodobljeno: 6. 10. 2022, 11.36
Deli članek:

Wolt, ponudnik dostave hrane in hitre trgovine, je na slovenskem trgu že tri leta. Sporočili so, kaj smo Slovenci pri njih najpogosteje naročali.

Dreamstime
Najdražji izdelek, ki ga je nekdo naročil prek Wolta, je bil mobilni telefon za skoraj 1.800 EUR.

Povedali so, da so v minulem letu uporabniki skupno oddali več kot 37.921 različnih naročil. Mariborčani v segmentu živil najpogosteje za kruh, čips in pivo. V Ljubljani so na prvem mestu po priljubljenosti banane, nato kruh in mleko. Zanimiv je tudi podatek, da se v Mariboru proda 25 odstotkov več piva Laško kot Union, medtem ko se v Ljubljani proda 37 odstotkov več piva Union kot Laško.

In kako je v drugih mestih? V Kopru najraje naročajo malvazijo, v Murski Soboti in na Ptuju mleko, v Novem mestu šopke, v Celju žemljice, v Velenju in Domžalah tortice, v Novi Gorici pivo in banane, v Kranju pa energijske napitke. 

Največ oddanih naročil izdelkov iz restavracij je med 11. in 14. uro, iz trgovin pa največ naročajo med 16. in 18. uro, torej ko ljudje zaključijo službo in se odpravijo domov. Iz trgovin uporabniki Wolta največ naročajo ob torkih, četrtkih in sobotah.

Uau, toliko je zapravil z naročilom

Najdražji izdelek, ki ga je nekdo naročil, je bil fantomsko srebrn telefon Samsung Galaxy Z Fold3 5G v vrednosti 1.799,99 evra. To je sicer tudi najdražji izdelek, ki ga uporabniki lahko najdejo na omenjeni platformi.

Zanimivo je, da je prodaja veganskih izdelkov na aplikaciji v zadnjem letu poskočila za 309 odstotkov. Kar pa se sladkosnedosti tiče, imajo 'sladki zob' najbolj v Ljubljani, kjer najpogosteje naročajo tortice in krofe, in Kopru, kjer obožujejo sladoled.